Hjernesagens værkstedsaktiviteter kan være et godt tilbud, hvis man har været ramt af en blodprop

HJØRRING: Da Richard Petersen blev ramt at en blodprop i hjernen kom han i genoptræning. Her blev han blandt andet introduceret til glasværkstedet, hvor han, som han selv udtrykker det, er blevet hængende.

Hvert år får henholdsvis 20.000 voksne og 1.500 børn en erhvervet hjerneskade: en skade på hjernen, som opstår på grund af sygdom eller ulykke. Skadens omfang og varighed er forskellig, men fælles for mange er, at det er betydningsfuldt at få hjælp til at vende tilbage til en dagligdag.

- Selv fik jeg rigtig god hjælp i det genoptræningsforløb, som jeg startede i tilbage i år 2000. Og det holder mig godt i gang, at jeg siden da også har kunnet være med til at hjælpe andre, fortæller Richard Petersen, der foruden at være frivillig underviser på glasværkstedet også er formand for Hjernesagen i Hjørring kommune.

Hjernesagen har aftale om brug af værksteder med Hjørring Kommunes CKU Vendsyssel, som har specialiseret sig i undervisning, vejledning og rådgivning samt arbejdsmarkedsafklaring. CKU Vendsyssel holder til på Elsagervej 25 i Hjørring. Det er her vi møder Richard Petersen og Poul Simonsen, som begge er frivillige undervisere. I dag er det tirsdag og der er gang i aktiviteterne på træværkstedet. Selv om det stadig er vinter udenfor, er der forårsstemning på værkstedet, hvor der arbejdes med fuglekasser og insekthoteller.

- Det er snart ti år siden jeg begyndte på træværkstedet, og jeg er fortsat meget glad for at komme her. Her bliver der arbejdet, men også snakket. Og snart fløjtes til ”bønnemøde”, så står den på kaffe og kage i caféen, siger en smilende Poul Simonsen, som underviser på træværkstedet.

Alle deltagere i Hjernesagens værkstedsaktiviteter er medlem af foreningen. Et familiemedlemskab koster 305 kroner årligt. Det er også muligt at tegne et lidt billigere medlemskab for bare én person, men når der er familie, anbefaler foreningen altid et familiemedlemskab.

- Når et menneske rammes af hjerneskade, rammer det hele familien. Og så er det også sådan, at der kan være ting, som det ikke er helt nemt at klare med en hjerneskade. Det kan være en stor hjælp, at pårørende deltager og også hjælper lidt til. Det kan være med alt fra praktiske ting til bestyrelsesarbejde – det styres af medlemmernes lyst og ressourcer. Selv kommer jeg sammen med både kone og børnebørn, når vi spiller banko, siger Richard Petersen med glæde i stemmen.

I øjeblikket er der ikke gang i sølvværkstedet, fordi der mangler underviser. Men foruden træ- og glasværkstedet, er der også ugentlige aktiviteter på det kreative værksted, hvor der både bliver spillet kort, strikket, snakket og dyrket motion.

Hjernesagen har også øvrige aktiviteter på CKU Vendsyssel. Holdt for eksempel sidste år 20 års jubilæumsfest i den lokale forening, mens der i år inviteres til 25 års jubilæumsfest for landsforeningen. I løbet af året er der også banko, spisning, blodtryksmåling, foredrag, julemarked mv. Vil du vide mere om aktiviteterne, være frivillig eller medlem af Hjernesagen, er man velkommen til at kontakte Richard Petersen.

Ønsker du at vide mere om andre tilbud og muligheder i den frivillige sociale verden, er du velkommen i Frivilligcenter Hjørring. Her er åbningstiden tirsdag og torsdag kl. 08.30 - 17.00. Adressen er Østergade 9 i Hjørring. Koordinator Mette Jakobsen træffes alle hverdage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...