13. februar fyrer kok Jesper Hjortdal og hans team igen op under kogepladerne i Nørregade

HJØRRING: Det Bette Hotel har den seneste måned gennemgået en indvendig forvandling. Både køkken og restaurant er renoveret, og stedet ændrer nu navn til Hotellet. Og selvom meget er forandret rokkes der ikke ved traditionerne, når Hotellet genåbner 13. februar. Kok Jesper Hjortdal er nemlig tilbage som leder i køkkenet, og der vil også fremover stå stegt flæsk og andre kendte klassikere på menukortet.

- Køkken og restaurant er min hjemmebane. Jeg elsker at lave mad - at lave mad er ikke bare et job, siger Jesper, der er passioneret og engageret i sit fag.

Hotellets restaurant er åben hver eneste aften. Hertil kommer torsdag, fredag og lørdag, hvor der serveres smørrebrød fra 11.30 til 15.

Jesper Hjortdal og hans team laver også gerne mad til selskaber ud af huset.

Stegt flæsk og ......

Jesper Hjortdal var ansat som kok, da Bjarne ”Bamme” Sørensen ejede Det Bette Hotel, og han stortrives med madlavningen og kontakten med gæsterne.

- For mig er det vigtigt at snakke med gæsterne i både restaurant og på hotellet og sørge for at køkkenet fungerer.

- Vores menukort tager afsæt i det, der var - uden at det bliver helt det samme. Det bliver danske retter med et tvist, siger Jesper Hjortdal og nævner kalve wienersnitzel, stegt flæsk, svinekæber og langtidsstegt kalvefilet, som bud på Hotellets aftensmad. Aftenmenuen vil variere med årstiden, men en ting ligger fast: Der er stegt flæsk tirsdag aften.

- Vi har desuden á la carte-kort med mulighed for at vælge mellem fire forretter, fire hovedretter og fire desserter. Vi tilbyder også ”Kokkens valg” - og det vil typisk være retter, der ikke står på menukortet.

Frem over vil der også altid være en fiskeret på menukortet - dagens friske fisk.

- Det bliver gode råvarer og god mad. Og folk skal være mætte, når de går hjem.

Jesper Hjortdal og holdet bag Hotellet har desuden et ønske om at få flere unge ind at spise.

- De unge skal komme ind og hygge sig med byens bedste burger. Maden skal være til at betale, også for de unge.

Nyt køkken og god lyd

Den daglige drift af restaurant- og hoteldrift er lagt i hænderne på Jesper Hjortdal. Han er som vært parat til at lave dejlig mad, byde folk velkommen og give gæsterne er god oplevelse. Jesper kender stedets DNA, og han glæder sig til igen at trække i kokketøjet i Nørregade.

Køkken-teamet indtager et nyt, ombygget køkken med gennemarbejdede løsninger og perfekte arbejdsforhold.

I restauranten er der 86 siddepladser, og her er der nu kommet styr på akustikken - uden at der er gået på kompromis med hyggen. Og han man lyst til en køkkensnak, er der indrettet pladser, hvor gæster kan nyde deres mad og følge kokkenes arbejde på tæt hold.

Jesper satser på faglært personale i både køkken og restaurant, og køkkenet vil benytte varer fra lokale leverandører lige som håndværkerne, der har opgraderet både køkken og restaurant, er lokale.

Trekløver ejer stedet

Stedet er ejet af driftselskabet Hotellet Aps. Ejerkredsen udgøres af trekløveret Christian Espersen, Morten Andersen og Jesper Hjortdal - Christian ejer 80 procent af anparterne. Christian Espersen er administrerende direktør for Skagerak Fiskeeksport i Hirtshals, og Morten Andersen er kvalitetschef i Skagerak-gruppen og har været ansat i 25 år. Christian og Morten har haft et livslangt venskab, de arbejder tæt sammen - og har fælles interesse for både mad og vin.

Bag Jesper Hjortdal står Morten Andersen og Christian Espersen klar med fuld opbakning og ekspertise.

Trekløveret har forskellige kompetencer og erfaringer at byde ind med, og vejen fra beslutning til handling er kort.

Mens Jesper Hjortdahl har tjek på mad og drift af restaurant, er Christian og Morten klar med erfaring og know how fra deres eget erhverv.

- Vi arbejder med fødevarer i fiskeindustrien, og har indsigt i både indkøb og samarbejde med leverandører samt en række forhold og procedurer, der vedrører driften af forretningen.

- Vi skal aflaste Jesper, så han får meget mere tid til at gøre det, han er god til, understreger Christian Espersen.

Lokal investering

Købet af Det Bette Hotel begrunder Christian Espersen med et målrettet ønske om at støtte lokalsamfundet og bevare et sted, hvor han selv er kommet gennem årene.

- Vores familie har altid investeret i det lokale og støttet op omkring det. Vi tænker meget over at lægge vores penge tilbage i lokalsamfundet. Det passer så fint med, at Bamme og Sulle vil give stafetten videre.

- Når vores kunder fra hele verden kom til Hjørring, ville de bo på Det Bette Hotel, og de ville spise Danmarks nationalret - stegt flæsk med persillesovs - hos Jesper, fortæller Christian Espersen.

- Nu skal de selvfølgelig bo på Hotellet.

- En forudsætning for at købe Det Bette Hotel var, at Jesper Hjortdal ville være med, understreger han.

Til Hotellet hører også annekset i Stokbrogade. Sammen med værelserne i hovedbygningen i Nørregade er der i alt 20 værelser på Hotellet.

Ét værelse er inddraget til personalefaciliteter, hvor medarbejderne sammen kan lade op, inden dagens udfordringer i køkken og restaurant.

- Hvis personalet har det godt, smitter det også af i resten af huset, fastslår Christian Espersen.

Der bliver mulighed for at booke bord og hotelværelser på hjemmesiden: www.Hotellet.org

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...