I år disker museet i Mosbjerg også op med et dyrskue med gamle husdyrracer

HJØRRING: Der vil være mange aktiviteter på Landskabs og Landbrugsmuseet i Mosbjerg søndag 12. august kl. 10 - 16, når den traditionelle høstdag afvikles for 31 år i træk. Det er museets mange frivillige laug, som muliggør det store arrangement.
Først og fremmeste er der fokus på høsten, og hvordan den foregik i den første halvdel af 1900-tallet. I år der garanti for af kornet er modent. I marken høstes der med le, segl og selvbinder. Ved husmandsstedet dufter der af gammeldags mad, som det blev lavet dengang oldemor var barn.
Som noget nyt i år er der arrangeret dyrskue med gamle husdyrracer. Man kan opleve de dyr der var almindelige på en gård midt i forrige århundrede. Der vil være Oldenborger-heste, Jysk kvæg, Røde køer, Sortbrogede landgrise, Dl 70 grise, Gl. Dansk landraceged, Marsk-får og Broholmer-hunde. Avlerne vil være til stede og fortælle om dyrene.
Desuden genoplives Jernalderen med et temaområde, hvor der både bages, filtes, pileflettes, væves og rebslages. Børnene kan bl.a. prøve kræfter med gammeldags lege og bueskydning. Arkæologerne vil fortælle om jernalderen og gamle kornsorter.
Desuden vil der i år være mulighed for at prøve ridning på Shetlandspony eller Islandsk hest.
I laden er biavlerne aktive. I cafeen kan der købes pølser, kaffe og kage. Der kan også købes Gammeldaws mad. Menuen er kødrand med sovs og kartofler samt fromage til eftermad.
Indgangen er gratis for børn.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...