Fernisering 13. august

LØNSTRUP: Galleri Visby inviterer til fernisering ved årets høstudstilling.

Galleri Visby i Lønstrup har fornøjelsen af at præsentere værker fra keramiker Jens Hostrup og billedkunstner Melaine Christensen ved årets høstudstilling. Der vil være mulighed for at hilse på begge kunstnere og nyde et glas vin, når Galleri Visby indbyder til fernisering tirsdag 13. august fra kl. 14-16.

Udstillingen løber fra 13. august til 6. oktober 2019.

Galleriet skriver følgerne om udstillerne:

MELAINE CHRISTENSEN

Melaine Christensens bidrag til høstudstillingen er en hyldest til den jord og den natur og skønhed, som vi alle næres af - både fysisk og psykisk - og en påmindelse om at værne om denne natur.

På udstillingen medbringer Melaine Christensen således en række nordisk inspirerede malerier, som er lavet specielt til udstillingen. De nordiske malerier er inspireret af den storhed og fornemmelse af at blive et meget lille sårbart væsen i den helt store natur. Det er urkraft, voldsomhed, storladenhed og en helt unik skønhed som altid bjergtager Melaine, når hun søger mod nordlige himmelstrøg - Det får en kraft op i hende som gør at hun igen og igen må søge derop. Desuden byder Melaine Christensen på en række malerier inspireret af indtryk fra efterårets vandretur i Toscana – fra det pittoreske landskab i området Crete, hvor vejen snor sig gennem de overvældende bakkeformationer. Malerierne er en hyldest til denne vej, Via Lauretana, en hyldest til Moder Jord – dens duftende frugtbarhed, cypresser og oliventræer – en ældgammel paradisisk sydlandsk kultiveret juvel.

JENS HOSTRUP

Jens Hostrup har arbejdet med raku-keramik siden 1972, og det ses tydeligt. Han mestrer den gamle japanske teknik til en grad hvor få andre herhjemme kan være med. Jens Hostrup har altid været fascineret af det enkle og klassiske formsprog. Hans største inspirationskilde stammer fra morforældrenes hjem i England. Hostrups morfar var læge og havde en del asiatiske patienter, fra hvem han fik mange gaver i form af keramik og andre kunstværker, som prydede hjemmet. Dette har gjort indtryk på Jens Hostrup, som tillige har fået kunsten med fra sit fædrene ophav – både far, farfar og oldefar var malere. Så skønt Jens Hostrup er uddannet musikpædagog og lærer, har det været næsten uundgåeligt at han skulle beskæftige sig med kunst. På Galleri Visbys udstilling medbringer Jens Hostrup sine rakubrændte vaser, krukker og fade.

Galleri Visby præsenterer kunst og kunsthåndværk fra 40 faste udstillere. Udover disse præsenterer galleriet desuden skiftende særudstillinger i løbet af året.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...