Folkeuniversitetet inviterer til det andet af to foredrag om det tidligere Jugoslavien i Det Gamle Rådhus

HJØRRING: Folkeuniversitetet inviterer til det andet af to foredrag om det tidligere Jugoslavien, mandag 4. marts klokken 19 i Det Gamle Rådhus, Torvet 6, Hjørring.

- I det første foredrag hørte vi om de politiske, økonomiske og kulturelle baggrunde for landets sammenbrud. Denne gang er fokus situationen i Jugoslaviens efterfølgerstater, oplyser arrangørerne.

- Det er absolut ikke nogen forudsætning for at få et stort udbytte af foredraget, at man har deltaget i det første foredrag.

Foredragsholder er Zlatko Jovanovic, der er ph.d. i Jugoslaviens samtidshistorie, Balkanekspert samt forsker ved forskningscentret ”The Many Roads in Modernity” ved Københavns Universitet. Han er desuden forfatter til flere videnskabelige artikler og snart bogaktuel med en monografi om de olympiske lege i Sarajevo i 1984.

I sit foredrag vil han gå i dybden med nogle af de tendenser, der har præget udviklingen siden Jugoslaviens opløsning. Siden opløsningen har alle nye lande erklæret EU-medlemskabet som et af deres vigtigste politiske mål. Han vil forklare, hvor langt de forskellige lande er nået i forhold til deres EU-medlemskab, og hvor de største udfordringer for stabilitet i regionen ligger. Deltagerne hører også om den nationalisme, der fortsat præger politik og hverdagsliv i landene og om kampen om historiefortolkning, herunder ikke mindst fænomenet jugo-nostalgi.

Alle er velkomne. Det koster 75 kr. Unge under 26 år dog 50 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...