Renoveringen er gennemført - næste skridt er at få renoveret de fire nederste etager

HJØRRING: De øverste etager af Højhuset på sygehuset i Hjørring blev fredag officielt indviet efter tre års renovering.

Den gennemgribende renovering og nyindretning omfatter de tre øverste sengeetager plus teknik-etagen allerøverst.

Renoveringen betyder blandt andet, at afdelingerne nu udelukkende har 1 og 2-mands stuer.

Formanden for Regionsrådets byggeudvalg, Tina Juul Kjeldberg (S), klippede det røde bånd til de nyrenoverede afdelinger.

Arbejdet med den indvendige renovering blev igangsat januar 2016 med et budget på 115,2 mio. kr. Og både sengestuer, ambulatorier, kontorer og opholdsfaciliteter har fået et ordentligt løft til moderne standarder.

En stor del af renoveringen er ikke synlig, men ligger gemt bag mure og lofter. De tekniske installationer med varme, vand og el på allerøverste tekniketage, de renoverede sengeetager samt installationer i skaktene fra kælder til kvist er udskiftet. Desuden er der sket en tagrenovering inklusiv efterisolering af taget.

Forud for den indvendige renovering blev facaden på Højhuset renoveret i 2014-2015 med en ny intelligent glasklimaskærm for at optimere bygningens energiforbrug.

Der ligger et færdigt projekt på renovering af de resterende fire etager af bygningen, men projektet afventer bevilling fra Regionsrådet.

- Vi håber selvfølgelig, at vi indenfor en overskuelig årrække kan få de resterende etager up-to-date, lyder det fra hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Næste skridt er, at hospitalet i 2020 indvier et helt nyt Kvinde-barn Hus, som skal rumme fødeafdeling og børneafdeling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...