Efteråret og foråret byder på 15 forestillinger med musik, drama og humor

HJØRRING: Sommer i Tyrol, Farinelli, Blinkende lygter, Robin Hood samt Eks-mænd med Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard er bare et lille udpluk af de 15 forskellige forestillinger, som Hjørring Teater henter til scenen på Vendelbohus den kommende sæson.

- Det er et rigtig godt program for den nye sæson, siger Inge Reenberg, leder af Hjørring Teater.

Og teater-gæsterne er tilsyneladende enige. Allerede nu er der rigtig godt gang i billetsalget til perlerækken af forestillinger.

Skindet på næsen

Teaterforeningen lægger stærkt ud med 17. september med forestillingen Hurra - Jacob Morrilds jubilæumscabaret. Og samme dag holder teaterforeningen generalforsamling. Her kan medlemmerne glæde sig over, at Hjørring Teater økonomisk er kommet gennem den corona-ramte sæson med skindet på næsen.

Hjørring Teater blev ramt af en stribe aflyste forestillinger på grund af corona-krisen, og det har blandt andet betydet en stor administrativ opgaver med at refundere og ombytte billetter til gæsterne.

- Nogle har tilmed valgt at donere pengene - det er meget rørende, siger Inge Reenberg.

Kun 15 rækker i salen

Inge Reengberg var hjemsendt i to måneder, og retur på lederposten har hun - med god hjælp fra en frivillig - arbejdet på højtryk for at tage hånd om de aflyste forestillinger og iværksætte billetsalget til den kommende sæsons forestillinger. Og corona-restriktioner hænger fortsat over foreningens aktiviteter.

- Vi må ikke være så mange i salen som tidligere på grund af corona. Så vi har gemt nogle pladser på hver række, så der er ledige pladser til dem, der ikke har abonnement. Som reglerne er nu, kan vi have 15 rækker mod 21 tidligere, fortæller Inge Reenberg og tilføjer, at der kommer et sæt regler ud til teaterets gæster, så der kan tages højde for smitterisiko.

- Meget, meget få har meldt tilbage, at de ikke tør komme i teateret igen. Folk er interesserede og glæder sig til at komme ud.

Populære forestillinger

Inge Reenberg fortæller, at der har været god interesse for de mange forestillinger til forsalget.

Og flere forestillinger er særdeles populære:

- Carpenters, Farinelli, Emma Ude af Takt med Folketeateret, Hjerter i Valsetakt med Operettekompagniet, De tre Musketerer, Sommer i Tyrol, Robin Hood, Eks-Mænd og Et tysk liv har allerede nu solgt rigtig godt.

- Og jeg er rigtig glad for, at vi har fået Det Kgl. Teaters forestilling ”Et tysk liv” med Kirsten Olesen til Hjørring-scenen. Forestillingen vises på Vendelbohus 4. maj. Vi laver forestillingen i samarbejde med Vendsyssel Historiske Teater.

Efterårets forestillinger er: Hurra 17. september med Cafe Liva, Den Gerrige med Folketeateret 30. september og 1. oktober, Carpenters med Landsteateret 25. oktober, Farinelli 8. november med Guidopera, Pigen med Bombersen 18. og 19. november samt Emma ude af tak 3. december med Folketeateret. Hertil kommer forestillingen Blok 4 og Udsigt, der spiller på Vendsyssel Teater 23. og 24. november.

Hjørring Teater tager hul på forårssæsonen 9. januar 2021 med Operettekompagniet, der spiller Hjerter i Valsketakt. Her venter et festfyrværkeri af musik med de store mestre. Denne dag serverer de frivillige i foreningen champagne for gæsterne og er klædt festligt på til nytårstaffel.

Årets familieforestilling er Robin Hood, og den løber over scenen i marts, hvor kommunens 4. og 6. klasser skal se stykket som skoleforestilling.

Teaterets samlede program kan ses på www.Teaterbutikken.dk og i Teaterbutikken i Nørregade - og begge steder er der mulighed for at købe billetter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...