Henrik Hecklen sikrede sig sejren over tysk vidunderbarn

Af Evert Gullberg

PRAG: Hjørring-drengen Henrik Hecklen kan se 2019 i møde med posen fuld af selvtillid.

Tirsdag 19. december vandt han: PokerStars European Poker Tour Prague €10,300 High Roller.

Efter at have snuppet en hæderlig 23ende plads i hovedturneringen: EPT Prague Main Event, købte den unge nordjyde en billet til High Roller, og her gik det endnu bedre; efter tre opslidende dage var de 259 deltagere blevet til kun to personer: Det tyske vidunderbarn; Ole Schemion og nordjyden; Henrik Hecklen - der i det danske pokermiljø går under tilnavnet: Facitlisten.

En faktor, der hjalp Facitlisten i High Roller-turneringen var hans fysiske og mentale udholdenhed. Mange af modspillerne havde ligesom den nordjyske helt deltaget i forudgående turneringer og var trætte efter en lang opslidende turneringsserie.

Henrik Hecklen er vant til den slags strabadser og holder sig gerne fuldt koncentreret ved et pokerbord 10 timer dagligt - to uger i træk. Desuden var der i anledningen af festivalen kommet nyt syntetisk filt på pokerbordene, det passede rigtigt godt til Hecklens aggressive spillestil. Han sørgede for ofte at tage initiativet og give modstanderne svære beslutninger. Det skete ved hjælp af både den moderne spillemetode kaldet GTO, men også god gammeldags intuition.

Tomandsdysten startede med Hecklen som 5-1 chipfavorit. Det vil sige han havde fem gange så mange spillejetoner, som modstanderen.

I en pokerturnering spiller man efter samme princip, som i brætspillet Matador - indtil éen spiller har vundet alle jetonerne. Hvis man har flere spillebrikker end modstanderen, kan de bruges til at øge presset og det er ofte en altafgørende fordel.

Den 26-årige Schemion er trods sin unge alder en ganske ferm turneringsspiller, ligesom danskeren har han i mange år øvet sig ved at spille internetpoker på hjemmecomputeren. Han gav sig ikke uden kamp. På et tidspunkt havde tyskeren satset alle sine brikker og danskeren havde modsvaret denne indsats med en fjerdedel af sine.

Hecklen sad med Es-fem og havde parret sin femmer på hånden med en femmer på bordet. Vidunderbarnet havde: Es-otte. Dealeren manglede kun at trække et kort fra bunken. Det var 14-1 chance, at det næste kort ville blive en 8’er. Alt andet end 8’er ville betyde dansk sejr. Men otteren kom og dermed fordoblede tyskeren sin beholdning af jetoner. En mindre erfaren pokerspiller end Hecklen kunne på dette tidspunkt have tabt modet og ”gået på tilt”, som det hedder på poker-jargon. At ”gå på tilt” er en mental kortslutning, der kan få pokerspillere til at tage fejlbeslutninger og spille mod odds.

Det skete selvfølgelig ikke for Facitlisten, han bestilte en kold håndbajer og spillede ufortrødent videre. Efter tre timers spil lykkedes det endeligt at få has på vidunderbarnet. Schemion satte atter alt på et bræt denne gange med: Es-tre.

Nordjyden havde et højt par; dame-dame og kaldte iskoldt sin modstanders høje bud. Der kom ingen esser eller anden kombination af kort til at redde tyskeren. Sejren var i hus. En stor dansk pokerpræstation.

Førstepræmien på 503.700 dollars er stor nok til sende Hecklen op på ottendepladsen over de mest vindende danske turneringsspillere nogensinde.

Denmark All Time Money List:

1st Peter Eastgate $ 11,131,450

2nd Gustav Hansen $ 10,258,052

3rd Frederik Jensen $ 4,538,651

4th Theo Jørgensen $ 3,804,629

5th Rehne Pedersen $ 2,302,464

6th Jan V. Sørensen $ 2,180,585

7th Søren Kongsgaard $ 1,991,303

8th Henrik Hecklen $ 1,953,846

9th Lars Bønding $ 1,900,240

10th Sander Lyloff $ 1,713,253

Der er stadigvæk otte millioner dollars op til Peter og Gustav, men den unge Hjørring-dreng har taget et stort skridt op ad ranglisten og hvis han i 2019 matcher resultaterne fra 2018, er femtepladsen inden for rækkevidde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...