- Hvis man står op kl. 5 for at skrive, så LISTER man ud, så man ikke vækker de andre. For dem, der har arbejdet hele natten på deres opgave, betyder det altså meget, om klokken er 5 eller 6, før de bliver vækket. Så tag lige hensyn, lyder formaningen ud over forsamlingen af elever i lokalet på Hjørring Private Realskole. Stemmen er myndig, men kammeratlig og tilhører Ida Nielsen, der som underviser er ved at afslutte briefingen af eleverne forud for den 24-timers opgave, de skal i gang med at skrive. Opgaven er en del af den TalentCamp, som fandt sted fra 31. juli til 4. august på Hjørring Private Realskole, hvor knap 60 børn fra hele landet havde valgt at bruge den sidste uge af deres sommerferie på at gå i skole med andre ligesindede.

Ida Nielsen har været freelance underviser på TalentCamp i to år, men er nu også hovedansvarlig for afvikling af en camp, efter hun for nylig blev fuldtidsansat i foreningen. En forening, der har til formål at give særligt talentfulde 7.-9. klasses-elever mulighed for at mødes i et fagligt og socialt fællesskab tre-fire gange om året på camps rundt omkring i Danmark. Men selv om Ida til daglig sidder på hovedkontoret i København, er hun i den grad på hjemmebane på Hjørring Private Realskole. Det var nemlig herfra, hun fik sit afgangsbevis for godt 11 år siden. Afgangsbeviset er sidenhen blevet vekslet til en bachelorgrad i lingvistik og en kandidatgrad i fransk, men for en stund er hun tilbage, hvor det hele begyndte.

Selvom de fysiske rammer har ændret sig en del, siden Ida Nielsen selv gik på HPR, så er det en anden forskel på dengang og nu, hun lægger mest vægt på, når hun ser tilbage. Nemlig, at TalentCamp slet ikke eksisterede, da hun gik her. - TalentCamp blev først etableret i 2007, så jeg havde ikke mulighed for at komme på de her camps. Men hvis jeg havde haft muligheden, så havde jeg da helt sikkert ansøgt om at komme med - både for de faglige udfordringer, men i lige så høj grad for det sociale aspekt, forklarer hun.

Netop det sociale spiller en stor rolle på TalentCamp. For det kan faktisk godt være svært i at gå i skole, hvis det er for nemt at gå i skole: - Med TalentCamp stræber vi efter at skabe et frirum, hvor talenterne kan være sig selv og stå ved, at de synes, faglige problemstillinger er helt vildt spændende. Hos os er de ikke udenfor eller anderledes; hos os er det sejt at være nørdet. Vi ser derfor også, at rigtig mange børn for alvor blomstrer op, når de kommer med på TalentCamp, fortæller Ida Nielsen og tilføjer: - Det sker jo blandt andet, fordi vi dyrker fællesskabet; fordi vi dyrker samarbejdet. Vi ønsker at forme individer, der både kan begå sig i verden, og som er fagligt rigtig dygtige. Det er jo en gevinst både for dem selv og for samfundet.

TalentCampen i Hjørring var med fokus på dansk og engelsk, men der afholdes også camps for naturvidenskabelige talenter. For at komme med på TalentCamp skal man indstilles af sin skole. Foreningen har p.t. 47 medlemsskoler, men der kommer hele tiden flere til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...