Elektrikerlærling fra elinstallatør Henrik Larsen Aps klar til DM i Skills 2019

HJØRRING: 19-årige Sebastian Gelardi, elektrikerlæring hos elinstallatør Henrik Larsen Aps, er blandt de fem finalister i DM i Skills 2019 - og er samtidig elfagets yngste deltager.

Da den 19-årige Sebastian Gelardi i efteråret blev Nordjysk Mester ved de regionale mesterskaber, der blev afviklet på EUC Nord i Frederikshavn, kvalificerede han sig samtidig til DM i Skills 2019.

Sebastian Gelardi giver udtryk for både ydmyghed og ambitioner i forhold til sin deltagelse i DM. Det kom bag på ham, at han blev Nordjysk Mester, men han glæder sig til at deltage i dysten, som afvikles 4. - 6. april i Næstved.

Det er anden gang, at elinstallatør Henrik Larsen Aps har en lærling med ved DM. Første gang var i 2015, hvor Emil Vestergaard Petersen repræsenterede Nordjylland.

Igennem firmaets snart 30-årige levetid, har der - bortset fra i virksomhedens første år - altid været lærlinge. Igennem årene er der uddannet ca. 20 elektrikere.

- Henrik Larsen Aps har stor fokus på vigtigheden af, at branchen uddanner elektrikere, men også at lærlingene bringer fornyelser med sig. Firmaets medarbejdere er vant til at arbejde med lærlinge, hvor en svend det første år følger lærlingen tæt, så oplæringen bliver så god og grundig som mulig. Virksomheden er selvforsynende med medarbejdere og har fokus på at ansætte lærlingene i hele lærlingeperioden. At lærlingene kun skal fokusere på deres uddannelse betyder, at lærlingene oparbejder et tilhørsforhold til kolleger og virksomhed. Og hvis der er mulighed for det, bliver i firmaet efter endt uddannelse, lyder det fra Sebastian Gelardis arbejdsplads.

Morten Henriksen, der blev uddannet hos Henrik Larsen i 1996, blev medejer i 2009 og overtager firmaet pr. 31.12.19, når virksomhedens stifter Henrik Larsen går på pension efter 30 år som selvstændig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...