Numismatisk Foreningen for Hjørring og omegn har fået til opgave at afvikle Svend-Erik Jeppesens møntsamling

HJØRRING: Numismatisk Foreningen for Hjørring og omegn har fået til opgave at afvikle Svend-Erik Jeppesens møntsamling - i møntkredse er Sven-Erik Jeppesen bedre kendt som Femøren fra Skagen.

Han nåede nemlig at samle hele 944.400 styk bronze-femører fra perioden 1960-72. De mange mønter fik han omvekslet i juni 1992.

Resten af samlingen består i en bedre samling mønter fra Danmark, Skandinavien, Østeuropa, udenlandske mønter, spillemærker, litteratur og tokens - eksempelvis alternative betalingsmidler, tjenestetegn og bymedaljer - samt privatmønter fra Dansk Vestinden, Grønland og Færøerne.

Auktionen over møntsamlingen sker lørdag lørdag 6. april. Der er eftersyn fra klokken 9, og auktionen begynder klokken 10.30.

- Vi er beærede og glade over, at vi er blevet valgt til at afvikle samlingen, siger møntmester Allan Hansen fra Numismatisk Foreningen for Hjørring og omegn.

- Vi har længe været i gang med at afvikle samlingen, og selve hovedauktionen over møntsamlingen bliver på lørdag. Alene på lørdag forventer vi at sælge mønter for cirka 300.000 kroner.

Samlingen har opnået en samlet vurdering på cirka en halv mio. kroner, og de dyreste mønter på auktionen lørdag er vurderet til 10.000 kroner.

- Vi håber selvfølgelig at opnå mere for mønterne. Og der er noget for enhver tegnebog med på auktionen, tilføjer Allan Hansen.

Der vil desuden være auktion over dele af samlingen klokken 18.30 torsdag 4. april i Kernehuset på Albert Ginges Vej i Hjørring

- Det har været en stor og en spændende opgave at vurdere mønterne i samlingen, fortæller Allan Hansen.

- Vi fik opgaven fra pårørende til Sven-Erik Jeppesen, der nu er på plejehjem.

Læs mere om auktionen på www.hjmont.dk og på Facebook-siden: Mønter i Hjørring

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...