85 medlemmer spiller i de nye klublokaler - men der mangler både trænere og computere

HJØRRING: Hjørring Esport er populær som aldrig før. Antallet af medlemmer er højt og formand Morten Cassøe melder om behov for flere computere og flere trænere.

Morten Cassøe, glæder sig samtidig over, at e-sporten som aktivitet er blevet anerkendt i DGI og Dansk Idrætsforbund.

- Men vi venter i spænding på, at organisationerne afklarer det helt store spørgsmål: Er e-sport en sport, tilføjer Morten Cassøe.

- Afgørelsen er vigtig for os. Blandt andet fordi den vil påvirke, hvordan folk ser på os. Der er fortsat mange fordomme og mange spørgsmål til e-sport, men det er på vej i den rigtige retning, konstaterer Morten Cassøe.

Lavt kontingent

Hjørring Esport har strategisk valgt at have et meget lavt kontingent på 200 kroner for et halvt år.

- Vi vil ikke økonomisk konkurrere mod andre idrætsgrene, selvom vi vel nok har det dyreste udstyr. Det skal være billigt at dyrke e-sport, så man kan gå til endnu en sportsgren.

Hjørring-foreningen havde stiftende generalforsamling 15. januar for halvandet år siden. Foreningen åbnede i nyindrettede lokaler på Børge Christensens vej 12 for under et år siden, men hele 2018 var Hjørring Epsort en online-forening.

- Vi skulle skaffe lokaler og udstyr - og det var meget udfordrende. Men så snart vi åbnede dørene til lokalerne 4. januar tog tingene fart - meget er blevet meget lettere, og vi har fået fællesskabet i foreningen. Der er allerede lavet et hav af nye venskaber.

Pres på .....

Klubben melder om pres på faciliteter og trænerkapacitet, idet foreningen tæller cirka 85 aktivt spillende medlemmer. Hertil kommer en skare støttemedlemmer. De store spil i klubben er CS-GO og Fortnite. Og Fortnite har været det helt store trækplaster hos de unge.

- Og havde vi trænerne til det, kunne vi lave en ren Fortniteklub, men vi ønsker diversiteten i Hjørring Esport, understreger Morten Cassøe og tilføjer, at der er venteliste til Fortnite-holdene.

Globalt har store penge-præmier indtaget e-sportens arena, og alene i Fortnite er præmiepuljen større end de store golfturneringer ude i verden.

Der er tilknyttet trænere til samtlige hold i klubben, og trænerne styrer og varierer træningsaftenerne.

Klubben råder over 10 computere og tre playstation, men Hjørring Esport har med en donation på 30.000 kroner fra Nordea-fonden samt overskud fra afvikling af en DGI Camp og streaming fra Dana Cup-Campene mulighed for at købe endnu tre computere til klubben,

- Der er behov for flere maskiner, så vi kan udvide holdene. Vi har plads til 20 computere, siger Morten Cassøe og tilføjer, at klubben til stadighed søger sponsorstøtte for at kunne indkøbe mere udstyr.

- Vi arbejder lige nu på at få driften til at hvile i sig selv, så vi ikke hele tiden skal bruge alle vores kræfter på den opgave.

Skolerne inden for

Hjørring Esport har i år åbnet for samarbejde med skolerne.

- Vi har haft skoler inde og bruge vores udstyr til e-sport, og vi satser på at styrke samarbejdet med skolerne.

- Vi satser også på gode fælles aktiviteter. Blandt andet har vi haft lan med 125 deltagere på Bagterpskolen. Og Hjørring Kommunes netværksafdeling hjalp os rigtig meget - afdelingen sikrede blandt andet netværk til samtlige spillere.

Formand søger afløser

Da Morten Cassøe gik i gang med at arbejde for en lokale esports-forening, havde han kun 10-20 medlemmer i tankerne. Han havde ikke forudset, at klubben fik så store succes.

- Det er blevet meget større og mere omfattende, end jeg troede dengang. At skabe en ny forening fra bunden af kræver meget arbejde og at man sætter sig ind i rigtig meget omkring regnskab og ansøgninger til kommunen. Vi var jo egentlig bare en flok kreative sjæle med en ide, så vi måtte jo lære - og det har vi så sandelig gjort.

Lige nu er bestyrelsen på udkig efter en ny formand til foreningen. En der kan tage over på posten efter Morten Cassøe, der trækker sig til februar, når der er generalforsamling.

Morten Cassøe har nemlig overtaget forpagtningen af Lendum Kultur- og borgerhus, og den opgave kræver både tid og kræfter. Målet for bestyrelsen er derfor at finde en god afløser til at samle trådene fremover i Hjørring Esport.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...