10. oktober klokken 10 er der afgang fra Park Vendia - deltagerne cykler ti kilometer i roligt tempo

HJØRRING: Torsdag 10. oktober skal 21 byer i hele landet ud på den tohjulede, for at markere Verdens Mentale Sundhedsdag. I Hjørring er turen 10 km med start fra Park Vendia, Thomas Morrildsvej kl. 10:00

Gode fællesskaber og regelmæssig motion, kan være en stor udfordring, hvis man er psykisk sårbar. Derfor markerer IFS Hjørring, Verdens Mentale Sundhedsdag med en frisk cykel – og gåtur, på henholdsvis 10 og 3 km, hvor alle kan være med – psykisk sårbar eller ej. Det er gratis at cykle og gå med.

- Cyklen kan noget helt unikt, man får både frisk vind i håret og måske en god sludder med an-dre på sadlen. Og så er Danmark jo en cykelnation, så de fleste har en jernhest stående. Derfor er det en oplagt aktivitet til at sætte fokus på Verdens Mentale Sundhedsdag, og hvad det gør at holde sig i gang i fællesskab med andre, lyder det fra IFS Hjørring

Arrangørerne fortæller, at turen vil blive cyklet i et roligt tempo, som alle kan være med på – det vigtigste er, at det bliver en hyggelig cykel og gå tur for alle.

Det er nu femte år, at Verdens Mentale Sundhedsdag fejres med cykelture i hele landet. Sidste år trådte mere end 700 friske cyklister i pedalerne. Mennesker med psykiske vanskeligheder slås ofte også med livstilssygdomme og dør i gennemsnit 15-20 år tidligere end resten af befolkningen. Håbet med cykelturene er sprede cykelglæde og inspirere mennesker med psykiske vanskeligheder til hoppe på cyklen – enten alene eller gennem lokale cykeltilbud.

Det er Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet og Dansk Arbejder Idrætsforbund, der i Hjørring samarbejder med IFS Hjørring.

- Én cykeltur gør det selvfølgelig ikke alene, hvis man er psykisk sårbar og mangler netværk og motion. Men vi tror på, at deltagerne på turene kan få smag for, hvad det gør at bevæge sig sammen med andre, og måske også får en snak med én fra det lokale foreningsmiljø, siger Sarah Pedersen, som er projektleder i Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...