HJØRRING: Når Hjørring Croquis lukker dørene op for den nye tegnesæson, bliver det i nye lokaler. I alle de 12 år Hjørring Croquis har eksisteret, har de holdt til på Kulturhuset i Dronningensgade i byens midte. Men da dette nu er i gang med at blive revet ned, er tegnerne nu flyttet ud i nye – og større – lokaler i den gamle skolebygning på Norgesvej 6.

- Vi har fået den gamle gymnastiksal, hvor der nu er plads til endnu flere tegnere end før. Der er godt med kvardratmeterplads, så vi også kan sidde med behørig afstand imellem hinanden i disse corona-tider, oplyser arrangør Kim Larsen.

- Og der er som altid plads til alle tegnere – om man har tegnet altid, eller aldrig haft en blyant i hånden. Bare man har lyst til at tegne.

Croquis er en ældgammel tegneøvelse, hvor man på meget kort tid skal tegne en nøgenmodel. Modellen starter med at stå i forskellige stillinger i blot ét minut, så det gælder om at skabe sig et overblik og lære modellens krop at kende. Senere bliver stillingerne længere og længere, for til sidst at ende på 15-20 minutter.

Interesserede kan med fordel finde ”Hjørring Croquis” på Facebook, hvor man kan se gamle tegninger fra de sidste mange år. Og her ser man tydeligt at alle vitterligt er velkomne – både øvede og nybegyndere.

Det koster 50 kroner at deltage, og man skal selv have papir og tegnegrej med. Der er ikke undervisning, men hvis man har brug for hjælp, er man altid velkommen til at spørge de andre om hjælp.

Hjørring Croquis starter den nye tegnesæson tirsdag d. 15. september kl 19 til 21.30 på Norgesvej 6.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...