I Go’ons landsdækkende konkurrence ”Årets Lokale Forening 2019” løb Hjørring Badmintonklub med titlen som Årets Lokale Forening i Region Nordjylland

HJØRRING: Go’ons landsdækkende konkurrence ”Årets Lokale Forening 2019” er netop afsluttet. Her løb Hjørring Badmintonklub med titlen som Årets Lokale Forening i Region Nordjylland.

Det kastede en check på 25.000 kroner af sig.

- Når man som os driver virksomhed i landdistrikterne, så oplever vi gang på gang, hvordan engagerede lokalsamfund blomstrer på grund af de frivillige foreninger og initiativer, som hver dag arbejder for at skabe aktiviteter lokalt. Det vil vi rigtig gerne bakke op omkring, og derfor kårer vi hvert år Årets Lokale Forening. På denne måde får alle de deltagende foreninger et skulderklap, for selvom man ikke er blandt de 25 foreninger, der modtager pengepræmie, så får man masser af kommentarer og rosende ord med på vejen, og det styrker selvfølgelig lysten til at fortsætte det frivillige arbejde, siger Mick Kjær, adm.dir. i Go’on.

Konkurrencen startede som en onlineafstemning for at finde de 25 finalister ud af de 550 foreninger, som var nomeneret i årets konkurrence. Finalisterne blev herefter præsenteret for en jury, som har udvalgt placeringerne fra 1-20, og de fem regionale vindere.

Juryen bestod af Jan Schouby, chefredaktør Aarhus Stiftstidende, Jens Aage Skare Nielsen, formand i Dansk Rugby Union, Hanne Lene Haugaard, bestyrelsesmedlem i DGI og Landdistrikternes Fællesråd, Sara Slott, OL-sølvvinder i 400 meter hækkeløb og politiker Isabella Arendt fra Kristendemokraterne.

- Finalekandidaterne i kåringen af Årets Lokale Forening viser en enorm mangfoldighed i det danske foreningsliv. Foreningerne er drevet af dedikerede og engagerede ildsjæle, til glæde og gavn både for foreningernes medlemmer, men også samfundet omkring foreningen. Alle foreningerne har med sin aktivitet formået at understøtte sammenhængskraften i lokalområdet. Finalister er på fornemmeste vis en stærk repræsentation af det danske foreningsliv.

Juryen havde i år prioriteret foreninger som inviterer folk ind, og gør noget for mange mennesker eller har planer, hvor pengepræmien kunne bidrage med udvikling af foreningen, og dermed skabe mere foreningsliv for mange mennesker i lokalområdet. Og det mente juryen, at Hjørring Badmintonklub lever op til.

- Hjørring Badmintonklub er en klub, der i de seneste år gennem solidt arbejde har oplevet medlemsfremgang. Klubben spænder bredt og har formået at få skabt en stemning, hvor både elite og bredde kan være med. Her handler sport ikke udelukkende om at vinde. Juryen håber, at pengene kan være med til at sikre, at der også oprettes hold for psykisk og fysisk handicappede i Hjørring Badmintonklub, lyder det fra dem.

I alt uddelte Go’on 395.000 kroner i konkurrencen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...