Bliv klar til at redde dine nærmeste i Metropol Shopping Center.

HJØRRING: Tre ud af fire hjertestop finder sted i private hjem - og som pårørende kan du gøre en kæmpe forskel.
Tag din familie med til Hjertestarterdagen tirsdag 16. oktober og lær at redde liv. I Metropol Shoppinc Center står instruktører fra Dansk Folkehjælp klar til at vise, hvordan man yder genoplivning og bruger en hjertestarter fra 10.30 til 14.
Hjertestarterdagen bliver for første gang markeret på globalt plan tirsdag den 16. oktober 2018. Danmark støtter op med et væld af gratis aktiviteter for danskere i alle aldre, der gerne vil genopfriske deres viden om genoplivning. Mange tænker nemlig, at hjertestop er noget, der sker for naboen. Men du er jo din nabos nabo - så det er vigtigt, at du kan træde til overfor dine nærmeste.

God og lærerig oplevelse

Instruktørerne fra Dansk Folkehjælp vil demonstrere hjertemassage og kunstigt åndedræt, og du kan selvfølgelig selv prøve på en genoplivningsdukke. Instruktørerne fortæller også om nyttige redskaber til at redde liv som app’en 1-1-2, og du kan afprøve din viden om genoplivning i årets quiz. - Vi glæder os til at møde en masse mennesker i Metropol Shopping Center og give dem mulighed for at øve sig i at redde liv med hjertelungeredning. Hvis du pludselig bliver nærmeste vidne til en person, der falder om med hjertestop, skal du ringe 1-1-2. Så bliver du guidet til, hvad du skal gøre, indtil den professionelle hjælp når frem. Det er lettere at hjælpe med hjertemassage og kunstigt åndedræt, hvis du har øvet dig et par gange. Det hjælper vi med til Hjertestarterdagen, fortæller Jette Videnkjær, formand for Dansk Folkehjælp i Hjørring.

Frivillige træder til

Falder du om med hjertestop, kan det meget vel være en nabo eller andre fra dit nærområde, der er de første til at forsøge at genoplive dig. Flere nye initiativer i regionerne har fået danskerne til at tilmelde sig som frivillige førstehjælpere, der tilkaldes, når der alarmeres om hjertestop. Region Hovedstaden og TrygFonden har på et år fået 20.000 frivillige hjerteløbere, der gerne snører skoene og løber ud til borgere med en hjertestarter og ordningen udbredes nu til Region Midtjylland. Ligeledes tikker tilmeldingerne som førstehjælper ind hos "Danmark Redder liv" i Region Sjælland og Region Syddanmark.
- Danskerne brænder for at lave frivilligt arbejde som både fodboldtrænere, spejderledere og nu også førstehjælpere. Vi vil så gerne gøre en forskel for vores medmennesker. Og står man pludselig i den situation, at man kan hjælpe sin nabo tilbage til livet fra et hjertestop, så kan man være ekstremt tilfreds med sig selv og sin indsats, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden.

Lær at redde liv

I Danmark falder omkring 4.000 personer hvert år om med hjertestop uden for hospital. Det svarer til ca. 11 personer om dagen. I 68 pct. af tilfældene træder vidner til med genoplivning, og overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 10 pct. overlever. Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag Hjertestarterdagen.
- Hjertestarterdagen er en fantastisk mulighed for familier, unge og ældre til at lære om genoplivning. Alle aktiviteter er gratis og du møder dygtige og engagerede instruktører, der brænder for at fortælle om, hvordan man kan redde liv, siger Lisbet Schønau, sekretariatschef for Dansk Råd for Genoplivning.
Læs mere på www.hjertestarterdagen.dk og www.restartaheart.eu
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...