Udenfor Hjørring rideklub er det mistænkeligt godt vejr på denne ellers lunkne sommer. Inde i ridehallen er flere mennesker i færd med at strigle deres heste, spænde sadler fast og gøre sig klar til en tur i det fri. Der er en behagelig duft af frisk hø eller frisk wrap.

Tæt ved indgangen står Karoline Thomsen. Hun er ved at sætte sadel på Karl. Karl er en otte år gammel konkurrencehest, som hun fik for snart et års tid siden. Selv er Karoline 18 år, men har allerede reddet i snart seks år.

- Jeg startede med en pony, da jeg var 12 år. Efter 4 år solgte jeg den, men fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kunne undvære ridningen. Der gik kun kort tid, så købte jeg Karl, der selvfølgelig er en helt anden type hest.

Avisens udsendte synes også Karl er venlig. Karoline siger, at man kan se på dens ører, når den er i godt humør og mindre godt humør, men især når den lytter specielt godt efter. Men hvad med tid til hesten? Karoline går på handelsgymnasiet og mangler lige nu et enkelt år i at være færdig.

- Jeg kan godt få tid, selvom jeg laver mange afleveringer og arbejder lidt i en skoforretning i weekenden. Det kræver man prioriterer sin tid godt, men hesten giver mig også et frirum, der motiverer mig til skolearbejdet. Flere af vennerne findes jo også i rideklubben, og dem fra skolen ser jeg ofte i weekenderne.

Men hvad så med fremtiden?

- Fremtiden er straks mere problematisk. Jeg mangler et år på skolen, og bagefter vil jeg da gerne have et par sabbatår. Jeg vil også gerne ud og rejse, og så er det jo ikke utænkeligt, at det ender med et studie i København. Og så må jeg jo finde ud af, om jeg kan beholde Karl, siger Karoline og kigger på hesten.

Karl er tydeligvis ikke helt tilfreds med den udmelding, og kortvarigt lægger han ørerne helt tilbage, hvorefter de kommer op igen. Karoline sætter sig glad op på hesten, inden længe er der træning omme på springbanen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...