Fem steder i Hjørring kommune er der fri teltning

Fri teltning giver mulighed for at være alene i din lokale vildmark.
Nok har vi ikke allemandsret i Danmark, men vi har "fri teltning" i en lang række områder. Det betyder, at du på udvalgte steder tæt på dig må nuppe en nat i dit telt helt ude i den vilde natur.
Fri teltning giver mulighed for at afprøve den helt primitive camping uden andre faciliteter end naturens og dem man har med - og det er dermed en oplagt mulighed for en anderledes sommerferieaktivitet - for hele familien, for kæresteparret eller helt alene. Samtidig ikke behøver det ikke at koste en krone.
I Hjørring Kommune er der fri teltning på følgende naturskønne steder: Kajholm, Tornby Klitplantage, Lilleheden Plantage, Uggerby Klitplantage og i Tversted Plantage. I alt er der cirka 200 steder med fri teltning i Danmark.
- Fri teltning giver mulighed for at være helt tæt på naturen - ofte helt uden, at der er andre mennesker i nærheden. Mulighederne for at få en dejlig friluftsoplevelse i nattetimerne er mange, og hvis du har styr på mulighederne kan du få mere ud af sommeren, siger Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet.
Det er en helt gratis fornøjelse at overnatte i det fri, men for at skåne naturen og dyrelivet i skoven er der visse regler, der skal overholdes.
For det første må du kun overnatte samme sted én gang, og for det andet skal teltet og campisterne være uden for synsvidde fra bygninger, bilveje og campingpladser. Det er heller ikke tilladt at tænde bål uden for de etablerede campingpladser, og al madlavning skal derfor ske på stormkøkkener.
Til gengæld må du gerne sanke til din middag - eksempelvis blåmuslinger og bær - hvis du også vil prøve at smage på den vilde natur.
Er du til lidt mere vildmarksluksus, kan du også overnatte i shelters eller på de steder, der kaldes små lejrpladser. Alle overnatningsmulighederne ude i det fri kan findes på Naturstyrelsens hjemmeside. Du kan finde regler og flere gode forslag til oplevelser i naturen på www.oplevmere.nu.De grundlæggende regler for fri teltning (Vær dog opmærksom på, at der i øjeblikket er afbrændingsforbud, red.):
• Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted.
• Man må højst slå to telte op samme sted.
• Teltene må maks. være tre-personers telte
• Teltene skal være uden for synsvidde fra drifts- og beboelsesbygninger, herunder eksempelvis naboer og campingpladser, samt bilveje.
• Det er kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser.
• Man må kun bruge feltkøkken, hvis man bruger et lukket stormkøkken a la Trangia.
Kilde: Naturstyrelsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...