FRIVILLIGHED: Kig inden for i Forsamlingsbygningens Café - her er alle velkomne

Vi lever i en tid, hvor meget er blevet anderledes og en del bestemt ikke til det bedre. Men den frivillige sociale verden har heldigvis bevaret sine værdier. Her er frivillige og brugere mange steder sammen om at skabe gode fællesskaber.

Et af de gode fællesskaber findes i Forsamlingsbygningens café i Østergade 9 i Hjørring. Som så meget andet måtte caféen lukke, da coronakrisen ramte Danmark tilbage i marts. I juli åbnede den igen, og selv om det er med afstand, håndsprit og ekstra rengøring, er den gode stemning tilbage. Jeg møder Peter Boje, som er frivillig i caféens køkken.

- Jeg gik i lang tid med lyst til at blive frivillig, men det tog nogen tid, før jeg også fik gjort noget ved det. Det der med at træde ind i en ny verden, kræver lidt overvindelse, men nu er jeg her og er meget glad for det. Jeg er frivillig kok i køkkenet, hvor vi har det sjovt sammen. Og så møder jeg mange mennesker i caféen, som er glade for den gode mad vi laver. Det er dejligt at kunne gøre noget, som også glæder andre mennesker, fortæller Peter Boje.

Ude blandt caféen gæster er der flere der kan bekræfte det. En fortæller, at han er kommet i caféen de fleste hverdage gennem de sidste to år. Mens en anden siger, at det slet ikke er til at undvære caféen, fordi man både får god mad til rimelige priser - og godt selskab helt gratis.

- Efter jeg er begyndt som frivillig, har jeg mødt mange forskellige mennesker, og det er en god ting, Vi har det med at være sammen med dem, der ligner os selv. Eller måske bare være i vores eget selskab. Men det er både sjovt og givende når forskellige mennesker mødes, fortæller Peter Boje.

Også det kan en cafégæst bekræfte. Alle mennesker kan noget, men ingen kan det hele. Hvis man fortæller om et problem i caféen, er der gerne mindst en, der har et godt råd eller er klar til at hjælpe. Der går sjældent lang tid, før problemet bliver overskueligt eller måske ligefrem løst.

Forsamlingsbygningen café åbner alle hverdage kl. 9. Ugens første fire dage er der åbent til kl. 14 og fredag til kl. 13.30. Caféen drives af to ansatte og cirka 20 frivillige. Nogle frivillige kommer flere gange om ugen, andre få gange om måneden. Og der er mange forskellige opgaver. Caféen servicerer de frivillige foreninger, organisationer og netværk, som bruger huset. Det kan være et lille frokostmøde i caféen, eller et stort arrangement i Salen - og meget derimellem. Desuden er caféen åben for alle alders- og førtidspensionister. Forsamlingsbygningen er et stort hus med mange muligheder, og som både Peter Boje og caféens gæster fortæller, så kan det godt virke lidt uoverskueligt, når man kommer ind første gang og ikke kender nogen. Men det kommer man hurtigt til, så kig indenfor – alle er velkomne.

Har du lyst til at vide mere om Forsamlingsbygningens café eller andre muligheder indenfor det frivillige sociale område, er du velkommen til at kontakte Mette Jakobsen, koordinator i Frivilligcenter Hjørring på tlf. 24 26 40 70. Der er mange gode tilbud og meget brug for flere frivillige, så hvis du tager det første skridt og kontakter Frivilligcenter Hjørring, kan vi nærmest love, at vi også finder noget der passer til dig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...