Allan Chor måtte opgive tandlæge-gerningen på grund af slidgigt - nu er han blevet salgschef i lokalt vinfirma

HJØRRING: - Jeg prøvede alt. Arbejdede halve dage og var i steroid-behandling, men der var ikke noget at gøre.

Allan Chor måtte sande, at han karrieremæssigt kunne være på vej ned i et hul, der var noget større end de huller, han i årevis havde været vant til at bore i Tandlægehuset Hjørring.

Slidgigt i højre håndled satte en stopper for jobbet som tandlæge.

- Det var rigtig trælst, konstaterer Allan Chor.

- Det var en forfærdelig beslutning, også fordi jeg havde brugt en masse ressourcer og penge på at dygtiggøre mig i udlandet, tilføjer han.

Fra mund til flaskehals

Tvunget af omstændighederne gik han i gang med at afvikle sit engagement i klinikken, og i sommeren 2018 fratrådte han - i en alder af 60 år - som tandlæge og medejer i Tandlægehuset Hjørring. Han stoppede efter knap 30 år som tandlæge i Hjørring, først i Jernbanegade og altså så på Bispevænget.

Skulle han på ny bide sig fast på arbejdsmarkedet krævede det et skifte til en helt anden branche - og muligheden opstod, da vinfirmaet Oliver & Bjerregaard på Vandværksvej manglede en salgschef.

Indehaverne - Mads Bjerregaard og Tobias Oliver - driver nemlig også selskabet Vendia Forsikring fra samme matrikel, og duoen var blevet ramt af voldsom travlhed.

Tandlægens officielle skifte fra mund til flaskehals skete 1. februar i år. Privat er han i øvrigt nabo til Mads Bjerregaard.

- Jeg har altid interesseret mig for vin - især fra Sydspanien, hvor jeg og min kone ofte har været på ferie, lyder det fra nu 61-årige Allan Chor.

Men ellers står den nu på at læse, lytte og smage i et forsøg på at blive klædt yderligere på til en karriere i vinens verden.

- Jeg ser det som en gave at kunne uddanne mig - det er noget, jeg har været vant til hele livet, siger han.

Vinsmagning for gravide

I dagligdagen står han blandt andet for firmaets hjemmeside og tilstedeværelse på facebook, kundebetjening og forberedelse af arrangementer - på sigt er det også meningen, at han skal forestå vin-smagninger.

I den forbindelse nævner han - måske lidt overraskende - at der i paletten af vinsmagninger i nær fremtid også skal holdes et arrangement for gravide. Selv om man skal bære på et barn i ni måneder, kan man stadig have lyst til et glas vin, men det bliver dog de alkoholfrie af slagsen, der støves af ved den lejlighed.

Det handler mest om vin fra forskellige lande og regioner og så salg af Riedel-glas på Vandværksvej, men firmaet har også udvidet sortimentet med eksempelvis høretelefoner og møbler.

Udgangspunktet har været salg til andre firmaer - B2B - men man har i stigende grad åbnet sig mod det private marked.

I ny og næ vil man således holde fredagsbar i et lounge-miljø på en nyanlagt terrasse, hvor man kan nippe til den vin, der måske skal nydes henover weekenden i privaten.

Desuden er man begyndt at holde fester på adressen - alt lige fra bryllupper til konfirmationer - hvor der næppe er risiko for at løbe tør for vin ...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...