Naturmødet satsede stort på børn og børnefamilier og fik deltagerrekord i Hirtshals - Spar Nord Fonden støttede med 400.000 kroner

HIRTSHALS: Naturmødet 2019 var fyldt med højdepunkter. Valgkampens måske vigtigste partilederrunde, debat med juryen bag Danmarks naturkanon, kåringen af Årets Naturformidler og mange flere.

For børnenes vedkommende var der også mange store oplevelser. Blandt andet lanceringen af naturens egen fanklub for børn: NaturFan og scenografien på Family-scenen. Begge dele støttet af Spar Nord Fonden med et samlet beløb på 400.000 kr.

I den forbindelse udtaler Steffen Nørgaard, direktør i Spar Nord Fonden i en pressemeddelelse:

- Hos Spar Nord Fonden arbejder vi for at fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber mennesker imellem. Derfor støtter vi selvfølgelig Naturmødet og visionen om at skabe et naturfællesskab for de yngste naturfans.

Masser af glade fans

Det nationale naturfællesskab for børn, NaturFan, skabte begejstring blandt de mindste gæster.

NaturFan blev nemlig lanceret fredag på Naturmødet i samarbejde med Friluftsrådet og anført af Sebastian Klein. Således lød startskuddet for den grønne fanklub, som kommer til at aktivere medlemmerne året rundt med månedlige tips til oplevelser i naturen. Det gav også anledning til begejstring hos Friluftsrådet, hvor Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, udtalte:

- Vi ved, at natur- og friluftsaktiviteter gavner børns fysiske og psykiske helbred. Den glæde, børn udstråler, når de kommer ud og leger i det fri, er helt fantastisk, og det skal mange flere børn simpelthen bare have lov at opleve.

Solid bund og stærkt program

Lanceringen af NaturFan foregik selvfølgelig på Family-scenen. Her havde både scenografien og programmet fået et kæmpe løft i forhold til tidligere år.

At bevæge sig rundt i det tilhørende telt var ligesom at gå en tur på havbunden, mens sandet foran scenen fuldente det undersøiske tema. Bunden var altså lagt for et stærkt program med formidling og læring i centrum. Det program blev fyldt ud på bedste vis af både nationale aktører og lokale kulturinstitutioner.

- Ser man tilbage på Naturmødet 2019, er der ingen tvivl om, at det ikke havde været den samme succes uden støtten fra Spar Nord Fonden. Det samme kan man sige om de foregående år. Spar Nord Fonden har nemlig været med helt fra start af og blevet en af vores bedste legekammerater, siger Jesper Lauritsen, chef for Naturmødet

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...