Haveselskabet - Hjørring-kredsen - inviterede til Havens Dag på Rakkeby Planteskole

RAKKEBY: Efter en uge, hvor Vendsyssel nærmest har taget brusebad døgnet rundt, så var der slukket for vandet og tændt for solens lunende stråler søndag, da Haveselskabet inviterede til Havens Dag.

Igen i år havde Hjørring-kredsen allieret sig med Birgitte og Mads Lie Jensen på Rakkeby Planteskole, som gerne lagde både planteskolen og deres private have til arrangementet.

Den afslappede stemning på Rakkebyvej tiltaler tilsyneladende Haveselskabet lige så meget som det tiltaler planteskolens voksende kundekreds. For hele dagen igennem var der fyldt op med biler hele vejen langs grusvejen ind til det grønne paradis.

Og der blev snakket planter, jordbund og vejrforhold , for hvordan er det lige med blåbærbuskene, som stod med store, fristende bær. Skal de stå i sol eller skygge, lerjord eller surbund.

Et par friske piger gik lidt mindre videnskabeligt til værks, da der skulle vælges lidt bærbuske og et frugttræ ud i mængden. De smagte sig frem til, hvad de kunne tænke sig at få med hjem … og det er helt i orden i Rakkeby Planteskole.

Faktisk opfordrer Mads Lie Jensen gerne sine kunder til at røre, dufte og smage sig frem i det store udvalg. Selvfølgelig skal der kun smages på de ting, som er egnede til føde. Der er trods alt nogle bær, som absolut er uforenelige med menneskers maver.

De to piger kom nu ikke galt afsted, da de smagte på sunde ting som aronia og blåbær. Blåbærrene var tilsyneladende de bedste, for der blev sat en busk til side med det samme.

Imens pigerne smagte sig frem, gik Mads Lie Jensen stille og roligt rundt og snakkede med kunderne. Der blev svaret på spørgsmål og guidet hen til de ønskede planter, men også afsluttet en masse handler.

Det tidlige efterår er nemlig et rigtigt godt tidspunkt at plante buske og træer, fordi det stadig er lunt i vejret og regnen sørger for, at haveejerne ikke skal vande de nye planter i haven hver eller hver anden dag.

Det var dog ikke kun grønt, de mange kunder tog med hjem. Havens Dag blev nemlig suppleret med et oprydningssalg af forskelligt indbo, så mange var lige omkring og gøre et godt loppefund også.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...