2.u fra Hjørring Gymnasium deltager i Masseeksperimentet 2019 – Vandets hemmeligheder

HJØRRING: Gamle fiskenet, rebstykker, plastemballage, engangsservice, brugte haglpatroner og meget andet plastaffald. Det var resultatet, da eleverne 2.u fra Hjørring Gymnasium samlede affald på stranden ved Frederikshavn som et led i Masseeksperimentet 2019.

Eleverne fra 2.u, der har faget biologi på højt niveau, blev meget overraskede over, hvor meget plastaffald, der skyller op på stranden. Deres biologilærer Gert Husum er også bekymret for den store mængde plast:

- På tre generationer har vi forurenet naturen i en sådan grad med plast, at der i dag findes mikroplast i al natur - fra havets bund til toppen af de højeste bjerge. Plastforurening er et af de helt store miljøproblemer, som vi har i dag. Ikke bare er plastforureningen af kysterne grim at se på: forskningen har også vist, at mere end 1 million havfugle og 100.000 marine pattedyr dør hvert år pga. plastforurening.

Biologieleverne fra 2.u tog den indsamlede plast med tilbage til Hjørring Gymnasium, hvor elever fra gymnasiets bioteknologi-studieretning nu skal undersøge hvilke plasttyper, der indgår i opskyllet fra stranden.

Masseeksperimentet 2019 – Vandets hemmeligheder – løber af stablen i september måned. Mere end 50.000 folkeskole- og gymnasieelever kortlægger plastforureningen ved Danmarks kyster og i andre leveområder. Det gør undersøgelsen til Danmarks største Citizen Science-projekt, og den første landsdækkende undersøgelse af plastforureningen ved kysterne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...