I kampen om at blive en af WWF Verdensnaturfondens Wildlife Fighters 2018 er 17-årige Gustav Eshrich Urth fra Hjørring udvalgt blandt næsten 1000 ansøgere

I kampen om at blive en af WWF Verdensnaturfondens Wildlife Fighters 2018 er 17-årige Gustav Eshrich Urth fra Hjørring udvalgt blandt næsten 1000 ansøgere fra hele landet. Han skal nu på en vild BaseCamp i Ree Park Safari 26.-27. maj til et actionpacked døgn, hvor han skal dyste mod andre unge om at komme på ekspedition til Kenya. På ekspeditionen skal den kommende Wildlife Fighters sætte fokus på "Wildlife Crime" i tæt samarbejde med en af ambassadørerne.
Kun 30 unge ud af næsten 1000 ansøgere er kommet igennem nåleøjet - deltagerne inddeles i tre cases: Wildlife Crime, Human-Wildlife conflicts og Climate Change, hvoraf én fra hver case vinder en plads på ekspeditionen og titlen som Wildlife Fighter. De udkårne Wildlife Fighters skal undersøge og dokumentere problemerne i tæt samarbejde med ambassadørerne Joey Moe, Wafande og Oh Land.
De unge er udvalgt på baggrund af en indsendt video, hvor de kreativt og fængslende formidlede problematikken i Afrika. Nu står de overfor deres næste udfordring. På BaseCampen bliver de unge testet og udfordret på deres fysiske og psykiske grænser. De skal bevise, at de kan overleve på den afrikanske savanne og imødekomme uvante situationer, der relaterer sig til livet i Afrika.
Afrikas vilde dyr er truet af krybskytteri. Krybskytterne fanger og slår de vilde dyr ihjel med mål for at sælge produkter fra dem videre på det asiatiske marked. Deres handlinger er drevet af myter, som fortæller, at løvens knogler, elefantens stødtænder og næsehornets horn har helbredende egenskaber. Det er en af grundene til, at de vilde dyr er blevet gjort til efterspurgte varer, som driver fattige mennesker til at begå krybskytteri.
- Hvert 15. minut er der en elefant, som bliver dræbt for sit elfenben. Krybskytterne tager deres elfenben og bruger det til at lave smykker, dekorationer og medicin ud af. Den samme historie gælder for næsehornet og andre vilde dyr i Afrika, og problemet bliver kun større. Derfor er jeg sindssygt glad for, at så mange unge har lyst til at være med til at sætte fokus på dette vigtige problem, siger Gitte Hemmingsen, leder af WWF’s WildSchool.
Ree Park Safari, der er ejer af Karen Blixen Camp i Kenya og samtidig driver mange bevarelsesprojekter for truede dyr og natur i området, er derfor glad for at lægge park til BaseCampen:
- Vi ved fra vores mangeårige arbejde med naturbevarelse i Masai Mara at det nytter noget at kæmpe, det gør en forskel at sikre naturen som levested for elefanter, løver og alle de andre forunderlige skabninger på den afrikanske savanne. Men det er en absolut nødvendighed, at vi får de kommende generationer med i kampen for at lykkes på sigt, fortæller Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park Safari.
FAKTA OM WILDLIFE CRIME
* Hvert 15. min. er der en elefant, som bliver dræbt for sit elfenben.
* Elefantbestanden er faldet fra mindst 3 millioner til 415.000 individer i løbet af de sidste 100 år.
* Forskere har vist, at prisen på visse produkter fra et vildt dyr, i øjeblikket overstiger prisen på guld.
* Krybskytteri er stadig udbredt i dele af Afrika. I Kenya satser man meget på at stoppekrybskytteriet for at sikre mere safariturisme.
* En masse truede fuglearter, også afrikanske, handles ulovligt på markeder i Europa og andre steder i verden.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...