Anne Marie og Ole Petersen har solgt Guldregn til Regin Bjerregaard fra GrøntBørsen på Mors

HJØRRING: Anne Marie og Ole Petersen har solgt deres firma Guldregn Frugt & Grønt til Regin Bjerregaard Iversen fra Mors, hvor han sammen med en medejer driver GrøntBørsen.

Foruden frugt- og grøntforretningen i Østergade i Hjørring, har Guldregn et stort engrossalg, og bringer ud til restauranter og hoteller fra Skagen i nord til Løkken i syd.

Guldregn er lagt ind under GrøntBørsen, men navnet Guldregn lever videre.

Et livsværk

Ole og Anne Marie har drevet Guldregn siden 1989, og inden da var Ole Petersen ansat i firmaet. Butikkens historie strækker sig i øvrigt 97 år tilbage.

- Jeg ville helst finde nogen, som også vil fortsætter med butikken og engrosleveringer til hoteller og restauranter. Jeg ville være ked af, hvis butikken bare skulle lukke, siger Ole og lader forstå, at det for ham og hustruen er et livsværk, de nu afhænder.

De ser tilbage på gode og hårde år. For livet som selvstændig byder på lange og tidlige arbejdsdage.

- Vi begynder klokken 5 morgen og går hjem klokken seks om aftenen, fortæller Ole Petersen, der både privat og arbejdsmæssigt har kørt godt og solidt parløb med Anne Marie.

- Vi tænker ens og vil gerne de samme ting - også når vi har fri, smiler Anne Marie.

Mange faste kunder og strøgkunder køber frugt og grønt hos Guldregn, og der er et vist vemod forbundet med salget.

Service og kvalitet

Opskriften på kunder i butikken er ifølge Ole Petersen, service og kvalitet.

- Og det gælder både her og ud af huset, understreger han.

Ole Petersen fik kontakt til den nye ejer gennem en fælles leverandør. Og efter en periode med forhandlinger, var parterne klar til køb og salg.

Regin Bjerregaard Iversen overtog officielt Guldregn Frugt & Grønt 8. juli, og Ole og Anne Marie fortsætter i en overgangsperiode frem til 1. september.

Den faste stab - som også har været mange år i Guldregns tjeneste - fortsætter i butikken. Erik har arbejdet i butikken i 29 år og Thomas i 13 år.

Ole og Anne Marie skal nu blandt andet bruge tiden på deres lille hus og båd i Rønnehavnen i Frederikshavn. Og så har de en del ting på to do-listen.

Men Anne Marie er klar til at tage fat i et nyt job.

- Så hvis kan nogen bruge mig, vil jeg bestemt gerne prøve en almindelig 37 timers arbejdsuge, smiler hun.

Mange år i branchen

Regin Bjerregaard Iversen er 37 år, og han begyndte i branchen som 16-årig, hvor han var bydreng i en grønthandel.

- I min læretid var jeg så heldig at komme til Lemvig Grønttorv med butik, torv og varer ud af huset. Jeg købte firmaet - og solgte det tilbage til ham, jeg havde købt det af. For han kunne ikke undvære det, smiler Regin.

- Gad vide om det samme sker her, smiler Regin Iversen. En overvejelse som Ole Petersen omgående og bestemt afviser.

Herefter vendte Regin retur til Mors, hvor han også bor i dag.

Han arbejde i en periode som sælger inden for frugtbranchen, og i fem år var han købmand og teamleder i Jesperhus.

Efterfølgende etablerede han GrøntBørsen Mors, der udelukkende har engrossalg. Firmaet har 1. juli fået Bjarke Green Pedersen som medejer.

- Jeg begyndte med to kunder og min gamle, røde VW Transporter, som var lejet af frugtleverandøren - jeg var desuden halvtids sælger, smiler Regin og tilføjer, at firmaet GrøntBørsen i dag har 10-12 ansatte.

- Det har udviklet sig - jeg kører en masse frugt til skoler og en masse frugt og grønt engros. Guldregn Frugt & Grønt passer godt distributionsmæssigt til GrøntBørsen, der har leveringer til Mors og Thy. Vi vil gerne bevæge os op mod Hjørring.

Butikken fortsætter

Regin har planer om at drive butikken videre.

- Men man skal selvfølgelig også bruge sin lommeregner. Jeg synes, det er fantastisk, at der har ligget butik her i så mange år - det er min klare ambition, at der fortsat skal være butik her på stedet, tilføjer Regin Iversen.

- Min kortsigtede plan er at drive butikken her, og min langsigtede plan er, at butikken skal holde 100 års jubilæum. Lige nu tager vi en dag af gangen.

Regin Iversen er ambitiøs og arbejdsom. Hans udviklingsplaner stopper ikke med opkøbet af Guldregn, lader han forstå.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...