På October Big Day bliver det muligt at se på fugle ved Hirtshals Fyr, hvor Nordsøen Skoletjeneste vil lede en fugletur

HIRTSHALS: Lørdag den 19. oktober står Cornell University i New York bag en verdensomspændende begivenhed, October Big Day. På denne dag opfordres fugleinteresserede verden over til at kigge på fugle og registrere dem på universitetets portal Ebird.

- På October Big Day bliver det også muligt at se på fugle ved Hirtshals Fyr, hvor Nordsøen Skoletjeneste vil lede en fugletur. Her starter vi med at se på fugletrækket over hav og land, hvorefter vi går en tur i området for at finde rastende fugle. På dette tidspunkt passerer mange fugle fra det nordlige Skandinavien Vendsyssel på vej til vinterkvartererne sydpå, og på en dag med gunstigt vejr kan ses over 50 arter omkring Hirtshals Fy, lyder det fra Anders Østerby, der er skolekonsulent, Nordsøen Oceanarium.

Turen starter ved den sydlige P-plads ved Hirtshals Fyr kl. 8 og varer til middag. Det er muligt at indtage medbragt mad og drikke i fyrets madpakkerum. Turen ledes af Anders Østerby, Nordsøen Skoletjeneste, og er en af Hjørring Kommunes naturture i 2019. Det er gratis at deltage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...