Der vil blive rig mulighed for at kigge på de mange hunde og eventuelt få en hyggelig ”hundesnak” i weekenden

HJØRRING: I den kommende weekend 7. og 8. september er hundeejere og smukke gravhunde samlet til dobbeltudstilling i Dana Cup Sportscenter i Hjørring.

Lørdag har Dansk Gravhunde Klub Nordjylland inviterer jubilæums- og jysk vinderudstilling, og søndag står Dansk Gravhunde Klub for udstillingen, hvor der i finalen kåres en nordisk vinder.

Begge dage vil Dommer Ann Carlstrøm, Sverige og Dommer Pauliina Sjøholm, Finland styre slagets gang i de to indendørs udstillingsringe, hvor der bliver præsenteret omkring 100 Gravhunde.

Bedømmelserne starter begge dage kl. 9.30 og der vil være gratis adgang for tilskuere - dog skal man medbringe vaccinations attest, hvis man som tilskuer har sin egen hund med.

- Der vil blive rig mulighed for at kigge på de mange hunde og eventuelt få en hyggelig ”hundesnak” med deres ejere, der - ligesom gravhundene - er venlige og imødekommende, oplyser arrangørerne.

Gravhundene præsenteres i alle ni varianter, og de vil kunne ses i weekenden i alle tre størrelser, - miniature, dværg og standard. Og i alle tre hårlag - korthår, ruhår og langhår.

- Kendetegnende for dem alle er, at den lille vævre og intelligente hund har en stor tilpasningsevne og mange talenter. Vi glemmer ikke, at en Gravhund er en dygtig og alsidig jagthund på både drev og spor, lyder det fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Gravhunden trives også utrolig godt som familiehund, hvor den glad og ivrig er klar til leg og gåture, men den elsker også en hyggelig middagssøvn i kurven eller sofaen.

- Det er ingen hemmelighed, at en gravhund er stærkt vanedannende, og tit hører man til gravhunde-arrangementer, at der bliver spurgt:” Hvor mange har du?”. Når man først har fået en lille glad Gravhund i huset er tanken nærliggende, at det kunne da også være sjovt at have to.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...