Ugen byder både på kreativ dans for de yngste, fri dans for de ældre, og både moderne, jazz og ballet for dem imellem - og alle kan være med

HJØRRING: Maria Hochnowski og Ditte Egholm holder en Sommer Dance Camp i Hjørring fra 5. august til 10. august.

Campen er gratis for alle, og den er støttet af Hjørring Kommune og udføres i samarbejde med LIUF. Hjørring Musiske skole har stillet lokale til rådighed.

- Sommer Dance Camp er et tilbud for borgere i Hjørring kommune fra 5-99 år, hvor de kan prøve kræfter med yoga, ballet og moderne stilarter i uge 32, fortæller Maria Hochnowski.

Holdene ligger fra mandag til fredag fra klokken 7.30- 18. Lørdag holder vi fælles afslutning med to åbne holdm hvor venner, familie og andre interesserede kan komme med og enten deltage eller bare kigge på.

- Sommer Dance Camp startede for mange år siden oppe i mit hoved, fortæller Maria Hochnowski.

- I Danmark er der altid så mange idræts tilbud, men der mangler mere fokus på det kreative, især indenfor bevægelse. Vi ville gerne tilbyde noget helt andet end hvad Hjørringgenserne er vant til. Sådan nogle stærke nordjyder med begge ben plantet solidt i den nordjyske muld har godt af at prøve noget nyt og blive udfordret på en lidt anderledes måde, end de måske er vant til og så tilbyder vi dans, yoga og bevægelse som gavner alle.

Ugens første hold er Yoga for begyndere, som starter 7.30 mandag morgen, så de der for eksempel arbejder i butik eller møder på arbejde senere har mulighed for at være med på et hold før arbejde.

- Vågn op yoga er i øvrigt det eneste hold, deltagerne skal melde sig til hele ugen, da dette hold hver dag gennemgår forskellige sektioner af en Vinyasa praksis, så man får en brugbar viden man kan arbejde videre med efter campen, hvis man har lyst.

- De andre hold melder man sig bare til på de dage, man kan.

Ugen byder både på kreativ dans for de yngste, fri dans for de ældre, og både moderne, jazz og ballet for dem imellem. Alle hold er for begyndere og alle kan være med, forsikrer initiativtagerne.

- Det er vigtigt for os at tilbyde fleksibilitet i forhold til folks arbejde og andre forpligtelser. Og har man ikke selv sommerferie, kan man jo hive fat i bedsteforældre eller gå sammen nogle familier, så man kan hjælpe hinanden med at bringe børn på trods af arbejde på kryds og tværs. Det har været en udfordring at få skemaet til at gå op, men vi synes, det var vigtigt at ramme så bredt som muligt, så de fleste i kommunen kan få glæde af arrangementet. Det håber vi deltagelsen vil afspejle, tilføjer Maria Hochnowski.

Ditte Egholm og Maria Hochnowski kender hinanden fra København, hvor de for snart 10 år siden gennemførte en forberedende danseuddannelse sammen.

- Siden er vores veje gået på kryds og tværs af kontinenter, men vi har altid holdt kontakten. Jeg vidste Ditte var den helt rigtige at drage med ind i projektet i Hjørring. Hun er en super dygtig danseformidler med masser af erfaring, både med de yngre og ældre dansere, og så har hun styr på rigtig meget indenfor alt det administrative. Vi er et super team. Og hun er god til at holde mig lidt i ørerne, når jeg bliver for flyvsk, fortæller Maria, der i øvrigt er født og opvokset i Hjørring, men bosat i New York, hvor hun arbejder som professionel danser og yogalærer.

- Det bliver en super sjov og udfordrende uge, hvor vi håber at så mange som muligt tager udfordringen op og er friske på lidt mere bevægelse i deres hverdag, når vi kommer forbi og byder op til dans. Vi lover masser af smil, sved på panden og god energi hele ugen.

Alle hold er gratis, men der er begrænset antal pladser og det er først til mølle-princippet.

Læs mere på Facebook: Sommer Dance Camp

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...