Toldbetjenten Tina er også udstyret med en usædvanlig evne til at lugte andre menneskers skyldfølelse

HJØRRING: Lønstrup Café Bio viser onsdag den 16. januar kl. 19.30 den meget roste svenske oscarkandidat, dramaet ”Grænse”.

Toldbetjenten Tina er født med en kromosomdobling, der giver hende et aparte ydre. Hun er også udstyret med en usædvanlig evne til at lugte andre menneskers skyldfølelse og dermed udpege smuglere.

Ved første øjekast virker titlen åbenlys. Tina arbejder som toldofficer i en færgehavn. Hun står i en anonym korridor og holder øje med passagererne, der går forbi. Hun er en del af personalet og en del af tapetet.

Men der er noget i vejen.

Tinas ansigt er vansiret, plettet og opsvulmet, hendes hår er fedtet, hendes bevægelser er tunge og maskuline. Er hun overhovedet en kvinde? Og så er der hendes vane med at snuse i luften, når passagererne går fra borde. Hun rynker på næsen, som var hun en hamster.

Vi forstår inden længe, at Tina har en sjette sans for, hvad end folk forsøger at skjule – ikke bare smuglervarer, men følelser som skam, skyld og raseri.

manuskriptet, baseret på en bog af forfatteren bag ”Lad den rette komme ind”, der ligeledes blev filmatiseret og høstede stjerner og hjerter i stakkevis.

Filmen vises også den 17, 18 og 20. januar kl. 19.30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...