Hjørring Golfklub har fået tilgang af 49 nye medlemmer under corona-krisen

HJØRRING: Golfbanen i Hjørring var kun lukket i godt en uge under coronakrisen. Resten af perioden har der været aktivitet på banerne. Dog har klubbens næsten 1000 medlemmer været underlagt en lang række forholdsregler. Og Hul 19 - klubbens spisested Golf Cafeen har udelukkende været åben for take away.

Mandag åbner golfcaféen igen, og klubbens mange medlemmer kan se frem til næsten normale tilstande.

Nye spiller på banen

Klubbens træner Alvah Routledge fra ProShoppen konstaterer, at golfspillet har været populært under coronakrisen - og faktisk har klubben fået 49 helt nye medlemmer i folden.

- Vi har fået en tilgang blandt de helt unge og af voksne yngre spillere - dem mellem 18 og 25. De har måske fået tid - flere har fået masser af tid - til at spille golf.

- De dyrker måske en anden sport, som har været aflyst. Nogle af de nye medlemmer har prøvet spillet før, og andre er nybegyndere.

Mens man i golfklubben glæder sig over tilgang af nye medlemmer, ser man også frem til gæster ude fra.

- Vi glæder os til at få turisterne tilbage igen - men det gælder jo hele Nordjylland.

Respekt for reglerne

Alvah Routledge fortæller, at nedlukningen selvfølgelig var en omvæltning.

- Men generelt er vi kommet godt igennem. Og der har været rigtig fin aktivitet på banerne i hele perioden, smiler Alvah Routledge.

Han driver golfshoppen, som har været delvis lukket i en længere periode.

- Rigtig mange har spillet - og folk har været rigtig gode til at overholde afstandsregler og andre forholdsregler. Blandt andet må spillerne ikke tage flagene op af hullerne - og der er skumgummi i hullerne, så de kun rører egen bold, når de samler den op.

- Klubhuset har været låst, og medlemmer har taget udstyret med hjem. De har været rigtig gode til at efterlever reglerne og vejledningerne.

Socialt underskud

Efter nedlukningen lød retningslinjerne på, at medlemmerne måtte spille sammen to og to. Siden blev også disse retningslinjer lempet, og medlemmerne kan spille fire sammen.

I den første fase var to baner åbne, men nu er alle sløjfer på golfbanen genåbnet, og træningen af første hold nybegyndere er begyndte. Juniorerne er også begyndte træningen. Dog er de inddelt i mindre grupper.

De interne klubber i golfklubben har været lidt underdrejet i perioden. Men de mødes igen og kan nu runde af med hyggesnak i klubhuset.

- Der er lidt socialt underskud lige nu, smiler Alvah Routledge.

En dåseøl i det grønne

En af dem, der nyder at spille golf året rundt er klubbens allerførste formand Mogens Bech Larsen på 79 år. Han var i øvrigt med til at starte golfklubben, der havde stiftende generalforsamling i 85.

Mogens nyder, at spille sammen med Torsdagsgutterne tirsdag og torsdag. Og Mogens ser frem til, at han og gutterne igen kan evaluere dagens indsats og verdenssituationen i klubhuset.

Mogens glæder sig over, at de har haft mulighed for at spille hele vinteren.

- Men vi kan jo ikke få en pilsner, når vi kommer ind, siger Mogens Bech Larsen.

Han røber, at Torsdagsgutterne har fundet en løsning til at sikre snakken med golfvennerne, når dagens tur er overstået på banen.

- Vi grupperer os, så vi aldrig er over ti, og så har vi en dåseøl med. Vi sidder i naturen uden for golfklubbens område og snakker, smiler Mogens.

Da banerne i en kort periode var lukket helt, blev spillernes tålmodighed kraftigt udfordret.

- Vi er jo vandt til at få den motion, siger Mogens, der torsdag eftermiddag var kommet ind efter 3,5 timer på banen.

- Det er en dejlig og sund motion man får - og det sociale i golf er ret vigtigt, understreger Mogens Bech Larsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...