Lokal arbejdsgruppe sikrer kunst i gadebilledet - maleriet er færdigt sidst i august

TÅRS: En arbejdsgruppe under borgerforeningen i Tårs har i længere tid puslet med en stor ide om at få mere kunst i gadebilledet. Der er allerede kunst i byen, både i hovedgaden, på bypladsen, på byens kirkegård og snart også på den østvendte gavl på Taars Hotel.

Arbejdsgruppen har kigget og fundet inspiration i blandt andet Aalborg. I samarbejde med Kirk Gallery har man inviteret den amerikanske kunstner Nils Westergaard. Han har skabt levende bybilleder med sine gavlmalerier over hele verdenen.

Trods det danskklingende navn, er Nils fra Belgien og bor i USA. Han begyndte at tegne som 14 årig er og nu en af de mest eftertragtede street-art kunstner i verden.

Kunsten tjekker ind

Nils flytter bogstaveligt talt ind i sit eget værk når han tjekker ind på Tårs Hotel i løbet af august.

Arbejdet med gavlen, som vil blive omdannet fra røde mursten til et maleri, kan blandt andet følges af de cirka 6000 bilister der kører gennem Tårs hver dag. Der er også mulighed for at følge udviklingen ved at gå forbi og se, hvordan arbejdet med værket skrider frem.

Tårs Fonden, Hjørring Kommunes kunstfond og Spar Nord Fonden har været behjælpelig med midler til, at projektet kan lade sig gøre. Leif og Susanne Mertz fra Taars hotel er glade for at kunne stille en del af hotellet til rådighed for kunsten i byen.

- Kunsten er for os alle, og vi glæder os helt vildt til at se resultatet sidst i august, fortæller Susanne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...