Tilde Øxenvad bliver chefredaktør af bladet Krateret, der skal skrives af elever på Hjørring Gymnasium

HJØRRING: Et gammelt tidsskrift med et billede af Hjørring Gymnasiums gamle gymnasieblad ”Krateret” fra 1970 var det, der satte gang i Magnus Graarups idé om at genoplive gymnasiebladet.

Og selvom vi nu skriver 2019, så er det vigtigt for redaktionen på ”Krateret”, at det er et fysisk blad:

- Det skal ikke bare være et link på Facebook, siger Magnus.

Tilde Øxenvad var sammen med otte andre elever straks med på idéen, og inden længe havde de hver især en funktion i forhold til gymnasiebladet.

Flere af eleverne er skribenter, men der er også en grafisk designer, en tegner og en økonomiansvarlig, og Tilde er chefredaktøren. Både Magnus og Tilde synes, at det er vigtigt, at indholdet i gymnasiebladet er sjovt, hvilket man også ser tydeligt i første udgave af det nye ”Krateret”, hvor man blandt andet kan more sig på ”Citatsiden” og med de sjove reklamer. Men ”Krateret” er også et sted, hvor man kan finde nyttig information om arrangementer, få viden om elevrådet og komme ”Bag om læreren”.

Hvis man ser tilbage på det oprindelige gymnasieblad, så var fokus ofte politiske emner. Blandt andet var et af emnerne i 1970, hvordan forældrene havde for meget magt i forhold til deres børn.

Det gamle ”Krateret” havde også flere berømte tekstforfattere. Klaus Rifbjerg skrev i 59. udgave digtet ”Sara Lidman er dum” om den svenske forfatter. Magnus tænker dog umiddelbart, at det politiske kommer til at fylde mindre i det nye blad:

- Ideen er i højere grad at samle skolens elever og få dem til at dele deres tanker - om de så er politiske eller ej, må vi finde ud af hen af vejen.

Om det nye gymnasieblad får lige så prominente tekstforfattere som det gamle, kan kun tiden vise.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...