Sæsonåbning 5. april - galleriet åbner til en ny sæson på trods af Coronavirus

HJØRRING: Galleri Tornby ved Tversted åbner dørene Palmesøndag, og viser billedkunst af den anerkendte billedkunstner Jan Esmann.

- Trods at Coronavirussen er over os, så åbner vi som planlagt sæson 2020 Palmesøndag den 5. april klokken 11. Vi vil til enhver tid overholde myndighedernes gældende anvisninger og regler, lyder det fra Kim Bernhard Tornby i en pressemeddelelse.

- Vi vil selvfølgelig være nærværende, dog i behørig afstand, og besøgende der ikke kommer sammen bedes ligeledes holde god afstand til hinanden. I galleriet er der ved indgangen opstillet håndsprit til fri afbenyttelse.

- Vi glæder os utrolig meget til at se jer til en ny spændende sæson,

Udstillingen kan ses på alle søndage og helligdage kl. 11 – 16 til og med den 3. maj samt alle dage fra den 5. april til og med den 13. april ligeledes kl. 11 – 16.

- Også i 2020 forsikrer vi om, at man på Galleri Tornby kan nyde kunst af høj kvalitet fra hele verden, dog mest fra Skandinavien. Der udstilles malerier - grafik og skulpturer i bronze - glas - keramik og med mange skiftende udstillinger.

Jan Esmann er født 18. januar 1960, og han er elev af den neorealistiske kunstmaler Niels Hermann Wamberg.

Jan Esmann har altid udforsket det figurative formsprog. Han studerede på konservatorskolen for at lære historiske maleteknikker og maleriets håndværk. Det har aldrig været hensigten at blive konservator, men teknik og håndværk lærer man ikke længere på Akademiets Billedkunstskoler.

I galleriets præsentation af kunstneren hedder det:

”De seneste par år har kunstneren udforsket samspillet mellem det maleriske udtryk og computer visualisering. Således optræder der ofte levende modeller i computergenererede landskaber.

Jan Esmann er repræsenteret i museerne MEAM i Barcelona og Frederikshavn Kunstmuseum. Desuden i et stort antal private samlinger i ind og udland.

Han er desuden kundalini shaktipat meditationslærer og holder månedlige weekendkurser rundt om i Europa. Spiritualitet har altid været en væsentlig del af Jan Esmanns liv, hvilket man ofte aner i hans mystiske billeder, der synes at pege mod det overjordiske og transcendente.

ans billeder kan siges at rumme en historie, men Jan insisterer på, at han ikke kender noget til den. For ham er det billedet, der er væsentlig, ikke historien, og hvis beskueren læser en historie ind i, eller ud af, billederne, er det frit for beskueren at gøre dette.”

Jan Esmann har desuden udgivet to novellesamlinger: Strandvaskeren og Drømmefangerne. Hertil kommer bøger om kunsthistoriske og spirituelle emner på Engelsk.

Han har bachelor fra Københavns universitet i Litteraturvidenskab, Retorik, Københavns Universitet og er fra samme universitet cand. phil. i Moderne Kultur og Kulturformidling. I 1992 tog han desuden bachelor i malerikonservering ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...