En vandskade på Bryghuset Vendia har givet anledning til nytænkning - tjenerne skal tilbage i spotlightet

HJØRRING: Når kortklubben skal have tømt pengekassen på en restaurant eller firmaet skal holde julefrokost, så kan det godt gå hen og blive en våd omgang - også når festlighederne foregår på Bryghuset Vendia i Hjørring.

I december endte det hele dog med at blive en lidt for våd affære, da en væg i restauranten blev ramt af en vandskade, der stammede fra radiatorerne.

Ikke just et ønske-scenarie i julemåneden, men på bryghuset endte man med at gøre en dyd ud af nødvendigheden: Man blev nødt til at lukke ned samlet set i et par uger på grund af skaden, og den anledning blev brugt til at rulle flere, nye ideer ud - ideer som i forvejen har simret i et stykke tid i hovederne på bryghus-direktør Kristian Rise og restaurantchef Michael Rønne Sørensen.

Dele af gulvene er blevet udskiftet, og så er vinkælderen rykket op i selve restauranten - her vil flaskerne funkle afdæmpet i et nænsomt oplyst vinrum med klimaanlæg.

Andre nyskabelser opdager gæsterne først, når de får serveret maden:

- Vi vil have nogle af de gamle tjener-dyder tilbage. Så nu kan man eksempelvis få flamberede pandekager eller få rørt den franske tatar ved bordet, fortæller Kristian Rise.

Tjenerne har desuden fået kørekort til at liste rundt med avec-vogn med flydende fristelser.

Alt i alt tiltag som skal bringe Vendia tættere på gæsterne; og i naturlig forlængelse af, at der i forvejen følger fortællinger med serveringen, og at man kan følge med gennem en rude, når brygmesteren rører malten.

Selvtillid i Markedsgade

Sidste år kunne bryghuset smykke sig med titlen som Årets Brasserie - kåret af Den Danske Spiseguide - og i konkurrencen Nordjyllands Bedste tog man også førstepladsen.

I år er man ikke med i Nordjyllands Bedste, da reglerne siger, at vinderen ikke deltager året efter.

- De andre skal jo også have en chance, som det bemærkes i køkkenet, hvor køkkenchef Lasse Dalsager med den assisterende køkkenchef, Anders Høst, er ved at kreere en middagsret.

Nej, selvtilliden fejler ikke noget i Markedsgade i øjeblikket ...

- Vi er glade for titlerne, men vi skal hele tiden udvikle os - ikke bare af hensyn til gæsterne, men også de ansatte, så de har et spændende arbejde, lyder det fra Kristian Rise om de nye initiativer.

Afhængig af sæsonen er der mellem 80 og 100 ansatte på Bryghuset Vendia samt Bistro V i Hjørring og Aalborg.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...