Frisørerne har sammen hentet ny energi med hjælp fra en coach - salonen er lukket på grund af coronakrisen

HJØRRING: Hos Frk. Lillevik har man lukket salonen, lige som alle andre frisører i det ganske land.

- Vi blev tvangslukket af regeringen 18. marts klokken 10. Det var en kæmpe lettelse for os alle sammen i branchen. Flere frisører, uden ansatte, havde allerede lukket deres salon et par dage før, da de allerede der, kunne se at ordrebogen med det samme blev tom, siger Jeppe Lillevik.

- Det lagde selvfølgelig pres på os med ansatte. Nogen tænkte måske … Hvorfor lukker alle de andre frisører ikke også bare? Det er en lidt længere forklaring og muligheden var bare ikke til stede i det moment, da det kunne have haft store konsekvenser for saloner med ansatte. Man vidste heller ikke, på daværende tidspunkt, at der ville komme den flotte hjælp, som Danmark nu tilbyder, tilføjer Jeppe Lillevik.

Sissel Lillevik supplerer:

- Det vi med sikkerhed vidste var, at vi alle gik en usikker tid i møde. Vi kunne hurtigt regne ud, at vores ansatte ville føle sig mindst lige så usikre. Derfor satte Jeppe og jeg os sammen allerede onsdag aften, inden der var nogen konkret hjælp til virksomheder, for at sikre trygheden for vores personale. Vi lavede to regler. Regel nr. 1 er, at vi SKAL have alt vores personale med igennem denne kriser. Regel nr. 2 er, at vi vil komme styrket ud af krisen inden for 1-2 år.

Flotte hjælpepakker

- Og med regel nr. 1 sikrede vi allerede vores medarbejdere fuld løn i de første 3 uger, uanset om vi var lukket eller skulle køre videre, uden kunder i ordrebogen. Vi lavede en lokal aftale i salonen, hvor både vi og vores skønne medarbejdere, bidrog til en fælles sikkerhed i, at medarbejderne ikke skulle bekymre sig for deres økonomi og at vi som arbejdsgivere, var sikre på, at alle medarbejdere også er hos os efter Corona krisen.

- Efterfølgende er der som bekendt kommet nogle flotte hjælpepakker, der i vores tilfælde sikre os, at vi kommer fornuftigt igennem Corona krisen, uden alt for dybe sår. De store hjælpepakker sikre, at vi efter lukningen, kan åbne op igen, for fuld kraft med alle vores medarbejdere i behold. De flotte hjælpepakker gør også, at vores første tilbud om, at vores medarbejder ikke skulle bekymre sig om deres job eller økonomi, nu er permanent. Vi kan ikke udtrykke nok, hvor glade vi er, for den opbakning vi har oplevet fra vores medarbejdere og vi kan mærke, at når vi er på den anden side, så står vi enormt stærkt i forhold til sammenhold og forståelse for hinanden.

Med coach i skoven

Sissel og Jeppe Lillevik tog endnu et skridt for at tage hånd om medarbejderne.

- Vi var ret hurtigt ude og hyre en coach/træner, Pernille Fisker, som vi har mødtes med tre gange i skoven, hvor der er rig mulighed for at glemme dagens udfordringer og masser af plads til at overholde myndighedernes anbefalinger.

- Hun har givet os nogle gode redskaber og vi kan mærke, at det har været med til at hæve humøret og energien hos os alle. Vi har efter hver session, haft mulighed for at opdatere vores personale og de har kunne få afklaret alle de spørgsmål, som naturligvis presser sig på i denne tid. Vi har allerede aftalt, at mødes med Pernille Fisker, endnu engang, når vi er over denne Corona krise, for at slå en sløjfe på det hele.

Elev i skoleforløb

En af de medarbejdere der oplevede det hele lidt på afstand var, én af Frk Lilleviks elever, Sisse Sanderhoff Christensen, som var på skole, da det virkelig blev alvor, med lukning af butikker og begrænsninger.

- Sikkert, ligesom mange andre her i Danmark, var jeg lidt i chok den eftermiddag, hvor Mette Frederiksen lukkede Danmark ned pga. Corona virus. Det føltes lidt som at være med i en film... meget uvirkeligt. På det tidspunkt var jeg på mit andet sidste skoleforløb, hvor vi skulle have været til mini-svendeprøve. I stedet blev vi sendt hjem ligesom alle andre skoler og fik tilsendt hjemmeopgaver, de sidste to uger.

- Det er meget anderledes i et håndværker-fag, at modtage undervisning via mail og skype. Vi vil jo så gerne være kreative med vores hænder og se de endelige resultater. Når der kommer sådan en virus, er det klart, at der kommer en masse frygt og en masse spørgsmål. Hvor mange bliver ramt? Hvad bringer fremtiden?

- Og selvfølgelig hvordan min arbejdsplads kommer igennem denne krise? Heldigvis har min arbejdsplads, allerede fra starten af, fortalt at de vil gøre alt, for at vi allesammen skal komme med igennem det her. De tilbød os allrede, inden man kendte hjælpepakkerne, en trygheds-pakke, der sikrede mig ro og overblik over min job situation og økonomi. Dette har gjort mig meget tryg og jeg er så stolt og glad for at være en del af Frk. Lillevik teamet. Siger Sisse Sanderhoff Christensen.

Klar til at klippe igen

Den foreløbige dato for, at frisørerne åbner igen, er 14 april.

- Vi håber selvfølgelig at Danmark er klar til at åbne igen, på en forsvarlig måde, efter påske, og vi glæder os til at se alle vores skønne kunder igen.

- Vi glæder os til at få saks og kam i hænderne igen. Vi forventer, at der for alvor bliver mulighed for at slippe kreativiteten løs, da alle vil have groet et noget længere hår, end de normalt ville have. Vi har nemlig i branchen, givet håndslag på, at vi i fællesskab holder lukket, både hvad gælder os i salonerne og hjemmebesøg, smiler Sissel Lillevik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...