Hjørring Kommune samarbejder med lokale foreninger under afvikling af Aprilfestivalen 2019

HJØRRING: Hjørring Kommune er i april vært for verdens største børneteaterfestival, Aprilfestivalen. Og lokale foreninger er aktive, når 500 teaterfolk fra hele landet indtager kommunen.

Skoler og børnehaver skal lægge hus til de mere end 150 deltagende forestillinger, som opføres i hele kommunen fra 31. marts til 7. april 2019. I den forbindelse samarbejder kommunen med lokale foreninger, der skal hjælpe med afvikling af de mange forestillinger.

Opgaverne indebærer blandt andet klargøring af og værtsfunktion på spillestederne, let rengøring og eventuel opstilling af bod, hvor foreningen kan supplere sit honorar med salg af merchandise og mundgodt samt markedsføring af foreningen.

En af lokalforeningerne er Harkens Ungdoms- og Gymnastik Forening. Formand for forretningsudvalget, Flemming Jensen, mener, at et arrangement som Aprilfestivalen hjælper til at styrke sammenholdet blandt foreningens egne frivillige.

- Vi har tidligere stillet med frivillige til større arrangementer og min fornemmelse er, at folk synes, det er spændende og sjovt. Udover det økonomiske aspekt, som jo vægter højt, er det en god måde at etablere og styrke sammenhold. Vores frivillige er jo interesserede i at støtte os, og det gør de så ved at tjene penge til foreningen, siger Flemming Jensen.

Der etableres desuden samarbejde med lokale ildsjæle. Kommunen giver en gave til 20 udvalgte landsbyer i form af en teaterforestilling til en værdi af 12.000 kroner.

- Det gør vi for at anerkende det daglige arbejde, hvor lokale foreninger bidrager til kvalitet og tilbud i kommunen. På den måde sikrer vi, at festivalen sætter spor, siger kulturkonsulent Leif Lund Jakobsen, som er projektleder på Aprilfestival 2019.

- Aprilfestivalen skal blandt andet understøtte Hjørring Kommunes mangeårige teatertradition og sikre kulturelle oplevelser for børn, unge og voksne, men samtidig skal den også understøtte og videreudvikle eksisterende tiltag, tilføjer han.

- Vi har blandt andet et samarbejde med Grafisk Værksted i Hjørring, som udgiver festivalens plakat i et særtryk. Det er et litografisk tryk, som bruges til gaver og præmier under festivalen.

Festivalen arrangeres af Hjørring Kommune og Teatercentrum, som i festivalugen rykker ind på Vendsyssel Teater med deres sekretariat. Vendsyssel Teater danner desuden ideel ramme om forestillinger, festivalshow, billetter og festivalinfo i løbet af ugen.

Alle forestillinger på Aprilfestivalen er gratis for publikum. Det bliver en uge med teater for både store og små, og forestillingerne vil kunne opleves i hele kommunen. Og arrangørerne forventer, at flere tusinde vil gæste Hjørring Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...