Rene Pedersen er frivillig i Den Blå Sociale Café, hvor alle mennesker er velkomne. Her kan man få en kop kaffe og en snak med andre. Købe mad samt få rådgivning og hjælp til mange af dagligdagens små og store udfordringer. Med en bevilling fra A. P. Møller Fonden, blev det fra foråret også muligt at tilbyde fem herbergspladser til hjemløse.

- Fordi jeg har sejlet med A.P. Møllers skibe i mange år, fik jeg lov til at klippe snoren, da herberget blev indviet i foråret. Det var dejligt at være med til at åbne dette tilbud til mennesker, som har brug for husly indtil der bliver fundet en mere permanent løsning til dem, fortæller Rene Pedersen.

Det sociale engagement lyser ud af Rene Pedersen, som dog fik lidt hjælp af konen, da han stoppede som sømand og skulle finde ud af at leve livet med fast grund under fødderne. Konen er Lilli Damsgaard, som er formand for Byrådets Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalg.

- Lilli er både politisk og personligt meget socialt engageret. Så da jeg stoppede som sømand, var hun hurtig til at præsentere mig for en annonce, hvor man søgte frivillige til Den Blå Sociale Café. Det er cirka fem år siden, og jeg er stadig meget glad for at være her. Og når min kone i forbindelse med næste kommunalvalg stopper i politik, er det måske mig, der skal præsentere hende for gode ideer, siger Rene Pedersen med et smil, som fortæller, at han slet ikke er i tvivl om, at Lilli Damsgaard meget nemt selv får fyldt kalenderen, når hun stopper som byrådspolitiker.

Mandag og tirsdag tager Rene Pedersen toget fra Hirtshals til Hjørring, hvor han møder i Den Blå Sociale Café fra morgenstunden.

- Jeg vil gerne have god tid til at forberede morgenmaden, så alt er klart, når caféen åbner kl. 9.30. Jeg holder desuden øje med vores lager og bestiller varer, når vi mangler noget. Når at skrælle kartofler inden et nyt hold frivillige møder for at tilberede den varme mad til middag. Når selvfølgelig også at få en sludder med de to andre frivillige i mit team, den ansatte i køkkenet og de mennesker, som besøger Caféen. Her er et godt socialt fællesskab med plads til både sjov og alvor - og til alle mennesker. Der er også brug for flere frivillige, siger Rene Pedersen, som håber invitationen bliver godt modtaget, da flere frivillige vil betyde, at der bliver mere tid til caféens gæster.

- Jeg kan kun opfordre flere til at blive frivillige. Det er dejligt at kunne række hånden ud til mennesker, som har brug for hjælp. Samtidig sætter det ens eget liv i perspektiv, når man møder mennesker med store problemer. Jeg er blevet bedre til at tænke mig om og glædes ved livet - det liv jeg er så heldig at have, siger Rene Pedersen inden han iler videre for også at nå toget hjem til Hirtshals.

Vil du måske være frivillige i Den Blå Sociale Café, er du velkommen til at besøge stedet i Kongensgade 1 i Hjørring.

Ønsker du at vide mere om muligheder i øvrigt i den frivillige sociale verden, er du velkommen i Frivilligcenter Hjørring, Østergade 9 i Hjørring, hvor åbningstiden er tirsdag og torsdag kl. 08.30 - 17.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...