Mosbjerg vil blandt andet satse på et nyt 10. klasses tilbud

MOSBJERG: Mads Vejen har nu været skoleleder på Vendsyssel Friskole i Mosbjerg i et år, og i løbet af det år, har han lavet flere nye tiltag på skolen som eksempelvis en musikskole, der åbnede i august sidste år. Men det holder ikke her. Mads Vejen drømmer stort, og han håber på opbakning til en 10. klasse ”Adventurelinje” efter sommerferien.

Mads Vejen fortæller her om sine visioner for skolen:

- Når vi har åbnet vores egen musikskole, så er det fordi m eksempelvis ikke lærer at spille guitar, ved at høre en anden fortælle om, hvordan man spiller guitar.

- For at blive god til noget her i livet, skal man øve sig. Jeg har selv optrådt, og haft stor fornøjelse af, at tage ud og spille på guitar solo eller i orkestersammenhænge, igennem de sidste 15-16 år.

- Det er jeg kun lykkedes med, fordi jeg har øvet mig. Det er min tilgang til de fleste ting, og kan da også i kraft af min alder se tilbage på det jeg lykkes med. Jeg lykkes som regel bedst med de ting, som jeg har øvet mig længe på, og længere er den egentlig ikke, siger skolelederen.

Han understreger, at kerneopgaven på skolen er at eleverne skal lære noget. En kerneydelse til kerneopgaven er, at eleverne trives når de er i skole. Hvis ikke man trives, har man svært ved at lære.

- Som friskole har vi netop selv muligheden for at bygge skolen, som vi ønsker, hvilket giver meget tilfredse medarbejdere, da den enkelte lærer eller pædagog netop føler et stort ejerskab for skolen. Her har man som underviser og pædagog de bedste rammer for at give eleverne den bedste undervisning, og det vil vi altid tilstræbe, siger Mads Vejen og fortsætter:

- Her på friskolen har vi friheden til at nå de faglige og fælles mål, som der stilles i folkeskolen. Det hedder sig, at vi skal ”stå mål med” folkeskolens undervisning.

- I virkeligheden er vores skoledrift ikke væsentligt anderledes end i folkeskolen, men der er dog forskel.

- Friheden der følger med at lave skole efter bedste overbevisning, kræver at personalet også er indstillet på at bruge friheden til at planlægge derefter. Det er en kultur, som jeg føler, at jeg skal værne om, og ikke mindst hele tiden forsøge at udvikle og reflektere over i samspil med personalet.

Et af de nye initiativer på Vendsyssel Friskole er Adventurelinjen, som skolen arbejder vi mod at åbne rettet mod 10.klasse.

- Vi tilstræber at tilbyde et helt andet 10. klasses tilbud end i midtbyen i Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...