SINDAL: Om onsdagen to gange om måneden mødes frimærkeentusiaster fra nær og fjern i Aktivhuset i Sindal, hvor de dyrker deres fælles passion for de små mærker, der hver især fortæller en historie fra det land de repræsenterer. Der tales om, hvordan stemplerne skal være placeret, hvor mange takker der skal være på det perfekte frimærke og selvfølgelig byttes der på livet løs.

- For den rigtige frimærkesamler bytter sig til nye frimærker. Det er det, der gør hobbyen spændende, fortæller Benny Risager.

Flere af klubbens medlemmer har samlet frimærker i mange år, og de har derfor et rigeligt overskud, som de gerne deler ud af til nye samlere. De tilbyder gratis starthjælp på mindst 500 forskellige frimærker og indstiksblade til at samle dem i.

Klubbens medlemmer vælger selv, hvad de vil samle på. Det kunne eksempelvis være frimærker fra Danmark, de nordiske lande, Europa eller alle andre lande. Det kan også være frimærker med bestemte motiver som dyr, fugle, blomster, flyvemaskiner, tog, biler og personer.

Den første mødeaften efter juleferien er onsdag den 16. januar klokken 19.30, og mon ikke de nye frimærker fra PostNord bliver det store samtaleemne denne aften. Der er udgivet to nye frimærkeserier. En serie med fem forskellige mærker i anledning af, at det er 800 år siden, Dannebrog faldt ned fra himlen under et slag i Estland i 1219, og en serie om Vikingeliv i Danmark. Herudover er der udgivet et 1 krones suppleringsmærke i anledning af, at portoen for et brev er steget fra 9 kroner til 10 kroner. Allerede den 16. maj kommer der yderligere to serier. En serie om Nationalfugle og en serie med danske fyrtårne.

Alle er velkommen nybegyndere som øvede i alle aldre. Alt er gratis, og der er ikke noget medlemskontingent eller bindinger af nogen art.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...