Arbejdet er begyndt - på Sakstrupvej, Søndervænget og Munkekæret - og det varer frem til cirka uge 45.

BJERGBY: Hjørring Vandselskab og Hjørring Kommune indleder nu anden fase af “Fremtidens Villavej” i Bjergby. Arbejdet påbegyndes fra uge 22 på Sakstrupvej, Søndervænget og Munkekæret, og varer frem til cirka uge 45.

Fra uge 22 til 32, undtagen i ugerne 29 til 31, lukkes dele af Sakstrupvej for gennemkørsel. Arbejdet på Søndervænget og Munkekæret foregår fra uge 34 til cirka 45.

Som med “Fremtidens Villavej” første fase er fokus at finde lokale løsninger på fremtidens klimaudfordringer med mere intense og hyppigere regnhændelser og samtidig øge den rekreative udnyttelse af regnvandet for beboerne i området. Områdets beboere har været med til at finde løsninger og designs, der passer til lokalområdet.

Projektet “Fremtidens Villavej” er en løsning, hvor regnvandet løber fra vejens areal til midten af vejen og samler sig, og så løber som en lille flod til nogle grønne områder, hvor det langsomt ledes ud i Bysøen. I stedet for at separatkloakere og lede både spildevand og regnvand til rensningsanlægget, så sørger beboerne på “Fremtidens Villavej” i stedet for, at regnvandet også siver ned på deres egen grund, og ikke løber ud i områder, der i forvejen er presset af ekstra vandmængder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...