Emmelie Aabech fra Hjørring vandt DM i kategori 3 pony ved weekendens mesterskaber i Hedensted

HEDENSTED/HJØRRING: Ved de indendørs DRF-mesterskaber i springning, som i weekenden blev afviklet ved Hedensted og Omgens Rideklub, satte Hjørring-pigen Emmelie Aabech streg under titlen som Danmarksmester for kategori 3 pony.

I August 2018 sikrede Emmelie sig titlen som Danmarksmester ved udendørs DM i Bernstorffparken foran et stærkt felt, hvor hele syv ryttere gik videre til omspring på tid. Ved weekendens indendørs DM var det igen på ponyen Claughaun Thady, der skulle måle kræfter med Danmarks bedste ponyryttere. Det var igen et stærkt felt, der stillede op - 22 var med til start. Første afdeling gik lørdag i MA* (95cm), og der var de otte ryttere, som var fejlfri - Emmelie Aabech blev placeret som nr. 4. De 14 bedste ryttere gik videre til finalen om søndagen, og dem der havde fejl om lørdagen tog fejlene med sig til finalerunden. Søndag startede lidt skidt for Emmelie Aabech: Hun var blevet syg og lå og kastede op, så hun var meget i tvivl, om hun overhovedet kunne ride finalen, som krævede, at hun var 100 procent, da det var en svær tekniske bane og springene var en meter høje. Men hvor der er vilje, er der vej: Emmelie satte sig i sadlen på Claughaun Thady og besluttede sig for at gøre sit bedste, selv om hun var rigtig dårlig. Emmelie var start nr. 12 og forinden hende havde der kun været en enkelt rytter, som var fejlfri. Emmelie leverede en flot og sikker fejlfri runde, så nu skulle hun gøre sig klar til at ride om guld eller sølv, da der kun var to fejlfri ryttere i alt. Første rytter sluttede med otte fejl i tiden 46,28 sek. Emmelie og Claughaun Thady red ind på banen og sikrede sig endnu en fejlfri runde i tiden 33,53 sek og blev indendørs Danmarksmester 2019.

- Emmelie rider til dagligt tre ponyer og to heste, som alle står opstaldet i Hjørring Rideklub, hvor hun får dressurundervisning af Rasmus Pontoppidan, som er daglig leder og dressurtræner. Springtræningen står Rasmus Rise ved Hjallerup Rideklub for, de flotte resultater skyldes især hans træning, støtte og opbakning til træning og stævner rundt i hele Danmark, Sverige og Norge, lyder det fra Emmelies mor, Rikke Aabech.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...