Hjørring Handel varmer op til Valentinsdag med præmier og en gylden kyssebænk på Springvandspladsen

HJØRRING: Der er kærlighed i luften, når Hjørring Handel varmer op til Valentinsdag 14. februar. På Springvandspladsen blev der mandag rejst en stor, lysende kærlighedskuppel pyntet med hjerter. I kuplen står der en guldbænk, og med ordene: ”Et kys på bænken giver kærlighed i længden” opfordres der til både kys og kram i midtbyen.

- Man kan nyde en smuk stund på bænken. Uanset om det er med en kæreste, en ven, en veninde eller med sit barn, kan alle få en god oplevelse i kærlighedskuplen. Og den er perfekt til delemoments på de sociale medier, siger Rikke Ejsenhardt, der er event- og aktivitetschef i Hjørring Handel.

- Det bliver virkelig en fed oplevelse med kærlighedskuplen.

Kærlige gaver

Kærlighedskuplen blev rejst på Springvandspladsen mandag. Og hermed har kyssetræet fået en værdig afløser i den mørke tid.

Byens butikker står samtidig klar med inspiration til kærlige gaver og konkurrencer i forbindelse med Valentin-fejringen.

- Hjørring kommer til at boble af kærlighed på Valentinsdag. Kunderne får mulighed for at forkæle den udkårne med en gave, en lækker madoplevelse, romantik eller blomster.

34 butikker og virksomheder er med i en konkurrence, hvor kunderne kan vinde et gavekort til Hjørring Handel for 2000 kroner. I de deltagende butikker får kunderne udleveret konkurrencekuponer fra denne uge og frem til Valentinsdag, hvor der trækkes lod om gavekortet.

Hjørring Handel afvikler sideløbende en konkurrence på Facebook, hvor præmierne har en samlet værdi på over 20.000 kroner.

For at deltage i Facebook-konkurrencen skal man skrive en kærlighedserklæring til den man holder af i kommentarfeltet.

- Man kan skrive en sjov, skør eller sød kærlighedshistorie i kommentarfeltet. Og hvis nogen påtænker at fri på Valentinsdag og ikke vil røbe planen forinden på Facebook, kan de skrive en privat besked til Hjørring Handel. Så er de selvfølgelig stadig med i konkurrencen, lover Rikke Ejsenhardt.

Sankt Valentin

Valentins dag er opkaldt efter den romerske præst Valentin, der levede på kejser Claudius II’s tid (213-270 e.Kr.).

Myten lyder, at kejseren befalede, at romerske soldater ikke måtte forlove eller gifte sig. Denne ordre nægtede den godhjertede Valentin at adlyde og fortsatte med at vie de unge soldater. Men kejserens ord var lov, Valentin blev arresteret og halshugget … den 14. februar.

Efterfølgende helgenkårede den katolske kirke den gode præst under navnet Sankt Valentin, og i 496 e.Kr. indførte pave Gelasius den 14. februar som officiel helligdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...