To granitfigurer af billedhugger John Bredahl er afsløret ved By-søen

BJERGBY: I Bjergby sker der mange spændende ting året rundt til stor glæde for by og borgere. Langt det meste sker ad frivillighedens vej. Som eksempel afholdes der hvert år i marts en Kunst- og Hobbyudstilling på Bjergby Skole. Udstillingen er gratis for både udstillere og besøgende. Det hele kan kun realiseres med stor støtte og velvilje fra frivillige, som donerer masser af tid og praktisk hjælp, lækre kager til kaffeboder og ikke mindst æbler til den populære gammeldags æblekage. Udstillere og det lokale erhvervsliv støtter også op med gevinster til lotteriet.

Overskuddet fra kaffe/kageboder og lotteri genererer et mindre overskud hvert år. I 2017 fik Bjergby overskuddet retur til glæde for hele byen i form af tre jernkugler fra Mølgaard Design. Kuglerne er placeret foran skolen på Asdalvej. Skolen stiller hvert år velvilligt lokaler til rådighed for udstillingen.

Nu i 2019 er der skrabet sammen til to granitfigurer af billedhugger John Bredahl fra Randers/Lønstrup. John Bredahl har arbejdet med granit i mere end 20 år og er kendt for at give granitten liv. Alle John Bredahls værker er unika. Til den officielle afsløring af figurerne mødte cirka 50 borgere op i skønt solskinsvejr, og der blev budt på lidt let til ganen. Eli Højrup fra initiativgruppen bød velkommen og fortalte lidt om valget af kunsten og placeringen.

”Frøen” blev afsløret af Henrik Andersen, og ledsager ”Hejren” blev afsløret af Kirsten Nielsen. Placeringen af figurerne er valgt i et naturskønt område ved By-søen, som hen over årene er forvandlet fra et mørkt tæt tilgroet stisystem til et velbesøgt rekreativt område. Forvandlingen er sket alene med frivilligt arbejde af byens ”De Grå Mænd”, der slår græs ugentligt langs stierne og fjerner gamle udtjente træer. Der er lagt flis rundt om vådområdet, så besøgende kan gå tørskoet rundt og nyde den lille sø med ænder, blishøns, masser af fiskeliv og ikke mindst den sultne hejre, som nyder godt af det store ”fiske-tag-selv-bord” i det lave vand. Flere steder er der placeret borde og bænke, så man kan sidde og nyde dyrelivet og naturen. De ”Grå Mænd” har også bygget en bro over sumpen og lavet trappe op til cykelstien, så besøgende kan gå hele søen rundt.

Ud over indkøbet til de 2 granitfigurer blev der fundet 1.500 kroner til Børnehuset Bjergby. Pengene er til støtte til indkøb af 2 elcykler med overdækket lad, så de mange små børn kan komme rundt i den skønne natur. Børnehusets forældreråd står bag indsamlingen, og de fortæller, at den første cykel nu er leveret, og at man nærmer sig beløbet til den næste cykel.

Arbejdet med forårets udstilling lørdag den 14. og søndag den 15. marts 2020 er for længst i gang. Der vil igen blive mulighed for at få ny inspiration eller bare nyde en alsidig udstilling og hyggen i cafeen. Formålet med udstillingen er som udgangspunkt inspiration og glæde. Udgifterne kan udelukkende holdes på et minimum ved stor velvilje fra alle sider. Derfor er det en stor glæde, at kunne forvandle udstillingens overskud til noget, der kan glæde og gavne byen i længere tid.

Medlemmerne i Initiativgruppen Bjergby Hobby- og Kunstudstilling er Eli Højrup, Karen Hylle, Margit Jespersen, Lene Christensen, Ingrid Christiansen og Susanne Klint Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...