Forfatter Hanne Kvist tager på opdagelsesrejse til Hjørring og omegn i marts for at sætte byen på et litterært Danmarkskort

HJØRRING: 20 udvalgte danske forfattere tager snart på opdagelsesrejse i Danmark for at søge inspiration til nye fortællinger. Én af dem, forfatter og illustrator Hanne Kvist, skal udforske Hjørring og omegn.

Forfatterne vil gå i nysgerrig dialog med lokalsamfundet og skrive en historie. Tilsammen danner de 20 nye fortællinger et litterært Danmarkskort.

Forfatterne opholder sig i byerne i en uge, hvor de går ture med lokale borgere og møder byen i øjenhøjde. Med udgangspunkt i deres samtaler og oplevelser skriver de en tekst, som bliver offentliggjort i den lokale avis - i Hjørring bringes Hanne Kvists tekst selvfølgelig i Vendelbo Posten.

Teksten danner baggrund for en skrive-workshop, forfatteren afholder for en eller flere lokale skoleklasser, og for et debatarrangement på biblioteket, hvor alle byens borgere er velkomne til at møde op og diskutere det spejl litteraturen holder op for deres by. Der er altså tale om en række læse- og skrivetiltag, der engagerer lokale aktører og målgrupper.

Det litterære danmarkskort bliver tilgængeligt online, og i samarbejde med DR bliver der produceret en række podcasts over teksterne. Hele indsatsen kulminerer på Bogforum 2019 med et sceneevent.

Forfatter-workshop

Nordea-Fonden har støttet Hvem er Danmark? med 2.3 millioner – et historisk stort støttebeløb for Dansk Forfatterforening.

Det betyder blandt andet, at over 500 skoleelever fordelt over hele landet får mulighed for at deltage i en skriveworkshop, hvor etablerede og anerkendte forfattere underviser. Eleverne får også en chance for selv at skrive en tekst og deltage i en national skrivekonkurrence.

- Den litterære lystlæsning er et kulturelt og menneskeligt gode, som vi i forfatterforeningen gerne vil være med til at udbrede til hele befolkningen. Hvem er Danmark? er på én gang så stort anlagt og så konkret, at jeg sikker på, at det for alvor vil kunne batte noget i forhold til at løfte læseglæden i hele landet. Og det er vigtigt. Uden aktiv føling med den stille fordybelse og det åbne erfaringsrum, som litteraturen kan tilbyde, bliver vi en fattig kultur.”, siger Morten Visby, Formand for Dansk Forfatterforening i en pressemeddelelse.

Dansk Forfatterforening håber med en geografisk bred indsats at give et læseløft til hele landet.

Læsningen er mere end nogensinde under pres, og det er nu, der skal sættes kræfter ind, for at sikre morgendagens læsere og forfattere.

- Flere skal opleve glæden ved at skrive og læse – og nyde godt af de nære, sociale fællesskaber, som litteratur kan skabe. Selvom vi er en lille, kompakt nation, kan Danmark stadigvæk byde på mange lokale og regionale forskelle. Denne mangfoldighed er en styrke, som Forfatterforeningen også bidrager til at synliggøre, dyrke og værdsætte, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordeafonden,

som støtter gode liv.

De udvalgte forfattere og byer

De 20 byer, der får besøg af en forfatter følger her:

Hjørring - Hanne Kvist

Aalborg - Line-maria Lång

Ikast - Tove Krebs Lange

Korsør - Gunvor Ganer Krejberg

Albertslund - Morten Ramsland

Nykøbing Sjælland - Thøger Jensen

Aabenraa - Christina Englund

Kolding - Rebecca Bach-Lauritsen

Faaborg - Nassrin El Halawani

Rudkøbing - Jesper Stein

Ærø - Lone Theils

Aarhus - Ida-Marie Rendtorff

Nyborg - Kaspar Colling Nielsen

Nykøbing falster - Jonas T. Bengtsson

Hillerød - Malene Abildgaard

Herlev - Sara Linderoth Bouchet

Ringkøbing - Thorstein Thomsen

Gellerup i Aarhus) - Charlotte Weitze

Herning - Sissel Bergfjord

Ishøj - Erik Trigger

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...