I foredraget vil deltagerne høre, hvordan kvantecomputere virker, og hvad de kan bruges til

LØNSTRUP: Lønstrup Café Bio viser tirsdag den 18. februar 2020 kl. 19.00 det andet af sæsonens seks offentlige foredrag om naturvidenskab direkte transmitteret fra Aarhus Universitet: Kvantecomputeren ved professor i kvantefysik, Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet. Gratis adgang.

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden, som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er ato-mare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige re-sultater. Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny ”kvanter-evolution”, som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og moleky-lers kvantefysiske opførsel. Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere, som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.

En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019, hvor Googles kvantecomputer Sycamore ud-førte en særlig beregning, som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme bereg-ning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det!

I foredraget vil du høre, hvordan kvantecomputere virker, og hvad de kan bruges til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...