Bliv klogere på droner, deres anvendelse, teknologien bag og farer

HJØRRING: Det gode, det onde og det helt almindelige

Ovenstående er titlen på et foredrag i Folkeuniversitetet med lektor, ph.d., Henrik Schiøler, Aalborg Universitet fra Institut for Elektroniske Systemer.

Foredraget holdes onsdag den 21. oktober kl. 19 i Det gamle Rådhus, Torvet 6, Hjørring.

Da de første droner begyndte at summe over os, var mange nok skeptiske. Hvad var nu det? Var det et led i den tiltagende overvågning, vi har oplevet siden begyndelsen af 1980-erne, en indtrængen i privatlivets fred, en ustyrlig overskridelse, den enkeltes ret til fri færden, eller var det en endnu et teknologisk og demokratisk fremskridt?

Tiden går, og i dag er skepsissen nok aftaget, både overfor droner og overfor overvågning.

- Folkeuniversitetet har som formål at udbrede kendskab til forskningens metoder og resultater samt at fremme demokratiforståelse og et aktivt medborgerskab. I dette foredrag vil vi blive klogere på de forskellige dronetyper og deres anvendelse, teknologien bag droner, udfordringer og farer og lovgivning bag droner, lyder det fra arrangørerne.

Aalborg Universitet har i en lang årrække arbejdet med droner i forskellige former og anvendelser; herunder helikopter-droner til større transportopgaver og mindre droner til letvægtstransport og inspektion i produktionsomgivelser.

Henrik Schiøler arbejder i sin forskning og undervisning med styringssystemer, robotter, droner samt tilhørende teknologi.

Alle er velkomne til at være med. Det koster 90 kr. – 50 kr. for unge under 26 år. Tilmelding ikke nødvendig. Corona-19 restriktioner overholdes naturligvis.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...