Arkivar Michael Johansen fortæller historien om industribygningen

HJØRRING: Torsdag 11. april klokken 19 fortæller arkivar Michael Johansen historien bag den gamle industribygning fra 1894, som siden 2003 har dannet ramme om Vendsyssel Kunstmuseum.

Industribygningen blev oprindeligt opført med det formål at huse Bechs Klædefabrik, som Arkitektfirmaet C.F. Møller, København, senere forestod ombygningen af. Opgaven blev lagt i hænderne på arkitekt MAA Anna Maria Indrio, der har stået bag flere markante og nyskabende museumsbyggerier i både ind- og udland.

Arkitekturen på Vendsyssel Kunstmuseum er kendetegnet ved åbne forløb. Flere steder i huset er etageadskillelserne fjernet, hvorved man får et kig fra stuen og op til anden sal. Store rene flader, skarpe linjer og enkelhed er et gennemgående træk. De hvide rum er lyse og indbydende og egner sig i dag fortræffeligt til at vise kunst i.

Anledningen til foredraget er museets aktuelle særudstilling ”Dansk Gobelinkunst”, der kan opleves indtil søndag 28. april 2019. I de selvsamme rum, som engang dannede ramme om Bechs Klædefabrik, kan publikum i denne udstilling få et indblik i moderne gobelinkunst. Dermed bringes tekstilkunsten ”tilbage” i den bygning, hvor tekstiler igennem en lang årrække er blevet produceret.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...