Det er bestemt ikke unormalt i Nordjylland, at forældre giver deres udeboende, voksne børn en økonomisk håndsrækning til blandt andet forsikringer. Det viser en undersøgelse foretaget af Codan. Og selvom det i høj grad lyder som ’’curling’’ af børnene, så er det nødvendigvis ikke negativt, lyder det fra både forsikringsselskabet selv og Nordjyske Bank.

Nordjyske forældre hjælper deres udeboende børn på mange forskellige måder. Hele 44 procent har betalt eller givet tilskud til mad, 13 procent til bil, 24 procent til tandlæge, mens 18 procent har givet økonomisk støtte i form af lommepenge.

Det er en tendens, som også kommer til udtryk, når det gælder betaling af forsikringer. Undersøgelsen, der er udført af Epinion for Codan, viser nemlig, at hver fjerde nordjyske forælder til børn over 18 år har betalt eller givet tilskud til forsikringer, efter de er flyttet hjemmefra. Og det kan faktisk være en stor hjælp, lyder det fra Codans privatdirektør.

- Vi forbinder ofte forældrenes økonomiske og praktiske hjælp med curling-forældre, der i sidste ende gør deres børn en bjørnetjeneste. Men rent faktisk kan forældrenes støtte til betaling af fornuftige ting være med til at give børnene nogle grundlæggende gode vaner, forklarer Camilla Amstrup, privatdirektør hos Codan.

Det er Nordjyske Banks funktionsleder Per Sørensen enig i. Han rådgiver til dagligt unge om forsikringer og fremhæver, at curling-begrebet nødvendigvis ikke er negativt i denne sammenhæng.

- Det er langt fra dumt at hjælpe børnene økonomisk på vej, når det kommer til betaling af forsikringer. Dels kan det nemlig koste rigtigt dyrt, hvis man ikke er forsikret, og dels viser vores erfaringer, at de unge sjældent springer fra igen, når først de er forsikret, siger Per Sørensen.

Han fremhæver desuden, at det særligt er nu, hvor mange unge flytter hjemmefra for at studere, at forældrene med fordel kan hjælpe deres børn. Det gælder især i forhold til indboforsikringen, som typisk ophører, hvis man er over 21 år og flytter hjemmefra, eller hvis man er under 21 år og flytter sammen med en kæreste eller bofælle.

I den forbindelse viser undersøgelsen, at indboforsikringen faktisk også er blandt forsikringerne, som nordjyske forældre har stort fokus på. Her kommer det nemlig til udtryk, at hele 35 procent af forældrene betaler eller har betalt for deres børns indboforsikring. Men til trods for det, er der stadig 12 procent af de unge, der ingen indboforsikring har.

- Vi hører ofte, at folk fravælger indboforsikringen, fordi deres lejlighed ikke indeholder værdigenstande som sådan. Men faktisk er det langt fra det eneste, som man får med forsikringen. En indboforsikring eller Familiens basisforsikring, som den også hedder, indeholder nemlig også ansvarsforsikring, og den dækker erstatningsansvaret, hvis man for eksempel påfører en anden person skade. Derfor er der god grund til at tænke på indboforsikringen allerede fra første dag, man overtager sin nye bolig, fortæller Per Sørensen.

Selv samarbejder Nordjyske Bank med Privatsikring om at tilbyde forsikringer til unge. En af bankens mest populære ungdomsforsikringer er studieforsikringen, som er en kombineret indboforsikring med verdensrejsedækning og ulykkesforsikring. Forsikringen har samme pris uanset, hvor man bor, og den tilbydes unge på en erhvervs- eller videregående uddannelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...