Folkedanserne i Tårs er ikke længere budt op til dans på Bålhøj Centeret. De har derfor været nødt til at finde et alternativ. Når danserne tager hul på en ny sæson 7. september bliver det på Kulturcenter Vendsyssel.

Kirsten Bjerre fra Tårs og omegns folkedanserforening ser frem til at danse i de lyse, venlige og rummelige lokaler. Men hun beklager samtidig, at det er slut efter godt 20 år med dans på Bålhøj Centeret.

- Vi har været utrolig glade for at være på Bålhøj Centret og er altid blevet pænt behandlet. Men det er en æra, der er slut nu.

Ved nytårstid blev folkedanserne oplyst om, at de ikke længere kunne være på centeret i Tårs.

- Udmeldingen var, at vi kunne få næste sæson med, og at vi ikke ville blive husvilde. Men først i juli blev vi kontaktet om, at vi skulle finde et nyt sted inden sæsonstart.

Danserne havde allerede på det tidspunkt undersøgt, hvorvidt der var mulighed for at benytte hallens faciliteter. Det var imidlertid ikke en mulighed, da gulvbelægningen ikke er danseegnet - heller ikke i den nye tilbygning.

- Vores ben og hofter kan ikke holde til at danse på et sportsguld. Det er jo skridsikkert - det ideelle for os er trægulve. De fleste af vores dansere er plus 60 og ældre.

Folkedanserne holdt i foråret børne- og ungestævne i Sæsing, og derfor faldt tanken på stedet igen.

Lyse lokaler med trægulv

- Det er fantastiske lokaler - lyse og venlige med et fantastisk gulv. Vi fik et rigtig godt tilbud af kulturcenteret, og kommunen har godkendt centeret til kommunalt tilskud. Vi har sagt ja tak til det tilbud.

Kirsten Bjerre tilføjer, at foreningen cirka 50 dansere kommer fra alle dele af området. Nogle af danserne får hermed lidt længere at køre, mens andre kan skære lidt af vejen til træningsaftenerne.

- De få kilometer betyder ikke noget. Og transporten bliver ikke noget problem, der kører biler gennem Tårs, der kan samle andre dansere op.

Sikkert er det dog, at kontingentet stiger. Lokalerne på Bålhøj Centeret har nemlig været gratis at låne for folkedanserne.

- Vi er aldrig blevet bedt om at betale for at være på Bålhøj Centeret. Men beskeden til os var, at lokalet skulle være til rådighed for beboerne, og at folkedans ikke var en aktivitet, som beboerne kunne være med i.

- Der har været en gensidig aftale om, at vi danser en gang om ugen på centeret - og beboerne var velkommen til at kigge på, hvis de havde lyst. Hvis centeret havde et arrangement, hvor de ønskede folkedans, stillede vi gerne op.

Plads til flere

Kirsten Bjerre håber, at også nye dansere vil finde vej til Kulturcenter Vendsyssel, når en ny sæson begynder.

- Der er masser af plads.

Danserne ledes af Elsebeth Steffensen og musikken leverer Jørn Dahl Christensen.

Foreningen tilbyder begyndere introduktion til folkedanserne anden og fjerde torsdag i september og oktober.

- De begynder 18.30 - og her får de gennemgået grundtrinene og grundprincipperne i folkedans. Og de er velkommen til at danse med klokken 19.30, når vi andre kommer - man kan også udelukkende være med på begynderholdet. Det er aldrig for tidligt og aldrig for sent at begynde med folkedans, og de første tre gange er det selvfølgelig gratis at være med.

Kirsten Bjerre tilføjer, at det er en sund motionsform.

- En amerikansk undersøgelse viser endda, at dans med koreografi er forebyggende mod demens, smiler hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...