Gorm Rasmussen undersøger med sit projekt effekten af styrketræning på vedvarende smerter efter behandling for brystkræft

HJØRRING: Senfølgerforeningen og DBO (Dansk Brystkræft Organisation) kreds – Vendsyssel inviterer onsdag 12. februar til foredrag med Cand. Scient. Idræt, Ph.d.-studerende Gorm Rasmussen.

Han har i sit oplæg fokus på: Effekten af styrketræning på vedvarende smerter efter behandling for brystkræft.

Gorm Rasmussen vil i sit oplæg fortælle om sit projekt, som strækker sig over tre år.

Formålet med projektet er at undersøge den smertereducerende effekt af styrketræning på kort- og lang sigt.

Vedvarende smerter efter behandling for brystkræft er et almindeligt problem, som reducerer patienternes livskvalitet og fysiske funktionsevne. Desværre er smerterne komplekse og vanskelige at behandle, og der er derfor behov for mere viden om sikre, effektive behandlingsstrategier, der kan gavne disse kvinder.

Tidligere forskning har vist, at styrketræning er en sikker træningsform for brystopererede med positiv effekt. Man kan have mistet muskel- og knoglemasse. Man kan lide af træthed.

- Vi ved også at styrketræning kan aktivere en række af kroppens indbyggede smertelindrende mekanismer. Der er derfor god grund til at forvente at styrketræning kan have en positiv effekt på vedvarende smerter efter behandling for brystkræft, lyder det fra Gorm Rasmussen.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til Gorm Rasmussen.

Alle interesserede er velkomne, og der er ingen tilmelding.

Foredraget holdes onsdag den 12. februar kloken 19 i Sundhedscenteret, Bistrupvej 3 i Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...